Eskişehir'de onlar yatırım hazırlığında

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de onlar yatırım hazırlığında
A
a

Eskişehir'de döviz piyasasındaki hareketlilik nedeniyle gurbetçilerin yatırıma yöneldiği belirtiliyor

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'de emlak sektöründe hareketlilik bekleniyor. Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, pandemi sürecinden dolayı beklenen sayıda gurbetçinin şehrimize gelmediğini söyledi. Ancak döviz piyasasındaki hareketlilik nedeniyle gurbetçilerin yatırıma yöneldiğini belirten Çelik, “Son birkaç günden beri sık sık telefonlarımız çalmaya başladı” dedi.

Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, en karlı yatırımın gayrimenkul olduğunu belirterek, “Bugün altında, dolarda devamlı bir çıkış seyrediyor. Ama bizim tecrübelerimiz yıllardan beri bize öğrettiği ve yapılan hesaplamalarda gayrimenkul hiçbir zaman kaybetmiyor. Uzun vadede baktığınız zaman ne altın ne dolar gayrimenkulün yerini dolduramıyor. En karlı yatırım gayrimenkul yatırımıdır” dedi. Arz talep dengesi bozulduğu zaman fiyatlarda artış meydana geldiğini söyleyen Çelik, “Bizde de suni artışlar meydana geldi. Talep çoğaldığı zaman bazı yerlerde bazı fırsatçı insanların bu fiyatları arttırdığını gördük. Ama ihtiyacı olanlar bundan çok da etkilenmeden yatırımlarını yaptılar. Fırsatçılar yaptıkları zamlarla birlikte ellerindeki gayrimenkuller hala bekliyor” ifadelerini kullandı.

GURBETÇİLER YATIRIM YAPMAK İSTİYOR
Artan Euro, Dolar ve altın fiyatları nedeniyle gurbetçilerin yatırıma yöneldiğini vurgulayan Çelik, “Yaşadığımız pandemi dönemi Avrupalıları da bu sene düşünceye sevk etti. Bugünlerde Avrupalılar var mı var ama bizim beklediğimiz ölçüde değil. Eskiden bin kişi geliyorsa şu anda 250’si burada diyelim. Onlarla da telefon ve internet yoluyla haberleşiyoruz. Genelde gurbetçi vatandaşlarımız araçla gelmeyi tercih ediyorlar. Sanki yatırımlarını erteliyorlar, aman bu dönem geçsin diyorlar. Ama ihtiyacı olanlar da dövizin artmasıyla birlikte sık sık telefonlarımız çalmaya başladı. Döviz arttığı zaman Avrupalıların elindeki rakamlar yükseldiğinden dolayı yatırım yapmak istiyorlar. Özellikle son birkaç günden beri telefonlarımız çalmaya başladı. Kira getirecek mülklere yatırım yapıyorlar. Biz de onlara hizmet etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 
Kaynak : Hilal Köver - Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Orhan 9 Ağustos 2020 13:02

Ne yazık ki Türkiye de yatıtm ölü alana yapılıyor.Çünkü insanımız başka anlardan para kazanmasını bilmediği gibi yatırım yapanlarda hep aldatıldığı güvenemiyor.Devlet ön ayak olmalı. Gürbetçi parasını taşa toprağa yatırıyor.Yazık o kadar emeğe,paraya.Çoğu alanda sermaye olmadığı için üretim yapamıyor.Devletimiz öncülük yaparsa her kes kazançlı çıkabilir.

1 2 Cevap Yaz
Hasan 9 Ağustos 2020 12:37

4 tuğla 2 torba çimentoya yatırım mı diyorsunuz. O kadar para bağlanır mı. Ev oturmak için yapılır...Eskişehirdeki evler zaten eğri büğrü.ev demeye bin şahit ister..Birazcık kaliteli olanın yanına yaklaşılmaz..Emlakçı ve aç gözlü muteahitler vurgun peşinde.

1 3 Cevap Yaz
Ne ala 9 Ağustos 2020 12:23

Euro 8.50 nin üzerine çıkmış, yatırım yaparlar tabi adamlar 50 bin euro ile gelseler, getirdikleri para 8.5 kat değerli memlekette. Çarp 50 bini 8.5 ile, 425 bin tl yapıyor türk parası ile, alsa 1 daire, 1 arsa tamam. Bunu 5 yıl boyunca yapsa tamam köşeyi döner. Hayat parası olana, sermayesi olana güzel valla...

1 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi