Eskişehir'de onlar "normalleşemedi!"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de onlar "normalleşemedi!"
A
a

Eskişehir'de Hamamyolu esnafı normalleşme sürecinin başlamış olmasına rağmen işlerinin eskisi gibi "normalleşemediğini" söylüyor

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberi: Eskişehir'de Hamamyolu esnafı normalleşme sürecinin başlamış olmasına rağmen işlerinin eskisi gibi "normalleşemediğini" söylüyor. İşlerinde eskisi gibi hareketlilik olmadığını söyleyen Hamamyolu esnaflarından Serdar Çoban, “Normalleşme işleri normalleştirmedi çünkü insanlarda para yok. 2020 böyle biter. Mart ayından itibaren esnaf olarak bir sene geriledik” dedi. 1 Haziran itibariyle başlayan kademeli normalleşme süreciyle birlikte şehrin birçok noktasında hareketlilik başladı. Hamamyolu esnafı ise normalleşme sürecinden henüz olumlu dönüş alamadı. Normalleşme sürecinin başladığını fakat işlerin hala normalleşmediğini anlatan esnaf, bir yıl, iki yıl geriye gittiklerini ve önünü göremediklerini belirtti.

“İŞLER NORMALLEŞMEDİ”
GANİ KARAKAŞ: “Henüz daha işlerimiz normalleşmedi. Yavaş yavaş kısıtlamalar kaktıkça, insanlar da rahatlığa kavuştukça işlerimiz biraz daha güzelleşecek. Havaların ısınmasıyla da beraber dondurma sektöründe canlılık başlayacak inşallah. Daha güzel olacak inşallah. 1 Haziran öncesinde kapattık hep. Vasat geçti. Çok kötüydü. Bütün esnaf böyleydi. İnsanlar sıkıldı eve havalar ısındıkça işler biraz açılacak inşallah. Düzelmesini dört gözle bekliyoruz.”

“İNSANLARDA PARA YOK”
SERDAR ÇOBAN: “İşlerimiz normalleşmedi. İnsanlar beş liraya dürüm bile yiyemiyor. Normalleşme işleri normalleştirmedi çünkü insanlarda para yok. Kiralarımızı çıkartamıyoruz. Küçük esnaf şu an çok sıkıntıda. Eğer bu yazı bu şekil geçirirsek kışın kapatmalar olabilir. 2020 böyle biter diye düşünüyorum. İşlerin açılacağını düşünmüyorum. Mart ayından itibaren esnaf olarak bir sene geriledik. Elimizdekini sattık. Kredi alamadık.”

“ESKİ İŞLER YOK”
NURTEN SUER: “İşlerimiz eskisi gibi değil. Eski işler yok. Normal seyirde gidiyor şu anda. Bir açıyoruz bir kapatıyoruz ilerde de ne olur bilmiyorum. 2 ay kapalıydı dükkânımız. Bizim dükkânımız kira değildi ama dükkânı kira olan esnafa çok sıkıntılı oldu. İnsanlar dışarı çıkıyor şu an ama korku var, insanlarda para yok. Herkes tedirgin. Biz de olduğu kadar çalışacağız eskisi gibi olmasa da. Kurban Bayramına doğru hareketlilik olur belki.”

“GÜNLÜK YAŞIYORUZ”
MUSTAFA AKANSU: “Yavaş yavaş işler başladı. Eski günlere dönmeye çalışıyoruz. İşler eskisi kadar olmasa da başladık, eskiye dönmeye çalışıyoruz. Bu günümüze şükür. Tam olarak normalleşmedik. Önümü göremiyorum. Çünkü ne olacağını bilmiyoruz. Eskiden istikrar vardı ama şimdi istikrar yok. Günlük yaşıyoruz bu yüzden. İşler eskisi gibi olmadığı için iki sene, üç sene geriye gittik. Dükkanımız kapalıydı 1.5 ay. Çok zor geçti. Günlük bir iki parça satış yaptık.”

 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya - Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi