Eskişehir'de önemli proje: Tam 12 bin 500 fidan...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de önemli proje: Tam 12 bin 500 fidan...
A
a

Eskişehir’in bereketli toprakları Sarıcakaya ve Mihalgazi’de 12 bin zeytin fidanı dağıtıldı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Birbiri ardına hayata geçirdiği projelerle üreticilere karşılıksız destek vererek can suyu olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçesinde düzenlenen törenlerle vatandaşlara 12 bin adet zeytin fidanı dağıttı. Kapama Zeytin Bahçesi Projesi kapsamında düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, “Çok heyecanlı ve mutluyuz” derken,  Mayıslar mahallesinde kurulacak Plastik Kasa Üretim Tesisi müjdesini de vatandaşlarla paylaştı.

Tarım ve hayvancılıkta üreticilere destek olmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, mikroklima iklim özelliği ile İç Anadolu’nun Antalya’sı olarak bilinen, bereketli topraklarıyla sebzecilik ve meyvecilikle öne çıkan Sarıcakaya ve Mihalgazi’de zeytinciliği yaygınlaştırmak üzere vatandaşlara 12 bin adet zeytin fidanını törenle teslim etti. Proje ile Orta Sakarya Vadisi’nde 435 dekarlık zeytin bahçesi oluşturulacak.
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın başlattığı Kapama Zeytin Bahçesi Projesi kapsamında başvuru yapan tüm vatandaşlara proje fidan dağıtımı gerçekleştirildi. Daha önce domates fidesi, marul fidesi, dut fidanı, küçükbaş ve büyükbaş hayvan desteği, yem, hasat, tarla ekimi gibi ardı ardına karşılıksız destekleri çiftçinin hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, zeytincilik projesi ile bölgedeki kalkınmayı artırmayı hedefliyor.
 İlk olarak Mihalgazi ilçesinde zeytin fidanı dağıtım töreni gerçekleştirildi. Burada Kapama Zeytin Bahçesi Projesi kapsamında 20 çiftçiye 4 bin 30 adet fidan dağıtıldı. Bu fidanlarla birlikte ilçede 146,5 dekarlık zeytin bahçesi oluşturulacak. Sarıcakaya ilçesi ile devam eden törende ise 49 çiftçiye ve talepte bulunan vatandaşlara 7 bin 500 zeytin fidanı verildi. Dağıtımı yapılan bu fidanlarla Sarıcakaya ilçesi 275,5 dekar zeytin bahçesine kavuşacak.

Eskişehir'de önemli proje: Tam 12 bin 500 fidan... 31.10.2022

Yapılan dağıtım törenlerine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Genel Sekreter Yardımcıları Deniz Kaplan ve Şenol Kara, belediye bürokratları, çiftçiler ve Sarıcakaya ile Mihalgazili vatandaşlar katıldı.
Genel Sekreter Ayşe Ünlüce törende yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen yoğun programı nedeniyle aramızda olamadı ancak sizlere sevgi ve saygılarını iletiyorum. Bu güzel, bereketli topraklar İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropol şehirlerin sebze ihtiyacının yüzde 30’nun ihtiyacını karşılıyor. Biz de elimizden geldiği kadar Büyükşehir Belediyesi olarak en büyük tarımsal hibelerimizi yapmaya çalışıyoruz. Domates ve marul fidesi dağıttık. İpek böcekçiliğini hem bu bölgede hem ülkemizin diğer bölgelerinde yaygınlaştırmak için dut fidanları dağıttık. Küçükbaş-büyük hayvan desteği, Laçin’de yetiştirdiğimiz yoncaların balya yaparak yem desteği sağladık. Bugün de dünyada barışın, bereketin simgesi zeytin fidanlarını dağıtmaya başlayacağız. Tabi zeytinle ilk defa tanışmıyorsunuz, uzun yıllardır üretimde varsınız. Biz de bu konuda endemik türlerin bulunmasına yönelik bir üniversitemiz ile çalışma yapıyoruz. Bugün Sarıcakaya ve Mihalgazi’de 69 üreticimize 12 bin fidan dağıtmış olacağız. Yılmaz Hocamızın ve bizlerin heyecanını sizlerle paylaşmaktan çok mutluyuz. İlerleyen zamanda sizlerin ürettiği zeytinleri ve zeytin bahçelerini gördüğümüzde bir kat daha mutlu olacağız. Zeytin fidanlarını sizlere emanet ediyorum. Hayırlı olsun.” dedi.
 
 MAYISLAR’A TESİS MÜJDESİ
Konuşmasında bölge halkına bir de müjde veren Ünlüce, “Özellikle pandemi döneminde artan plastik fiyatları, plastik kasa temininde ve fiyatlarda yaşanan fahiş artışlar sebebiyle, bölge üreticilerimizin yaşadığı sıkıntıyı gördük. Sizlerden gelen taleple birlikte plastik kasa temininde mağduriyetin giderilmesi ve daha uygun fiyata ulaşılmasını sağlamak amacıyla; Mayıslar mahallesinde kurulumuna başladığımız Plastik Kasa Üretim Tesisimizin de müjdesini vermek istiyorum.” diye konuştu.
Konuşmalar sonrası Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçesinde çiftçilere zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Çiftçiler verilen zeytin fidanı desteğiyle çok mutlu olduklarını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Törenler günün anısına çektirilen fotoğraf ile sona erdi.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi