Eskişehir de olmasa...

AK Partililer uzun süredir Büyükerşen’in ismini dillerinden düşürmüyordu…

20 Eylül 2019 08:50
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir’i son yıllarda herkes örnek alıyor. Kültürel ve sanatsal yapısı, şehirde güvenilir bir yaşam sürdürülebilmesi, öğrenci kenti olması, tarihi dokusu… Örnekleri çoğaltmak mümkün. Türkiye’nin dört bir yanından Eskişehir’e gelen belediye temsilcileri Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerinin projelerini inceliyor ve kendi şehirlerinde uygulamak için bilgi alıyor.
Kısacası Eskişehir her haliyle Türkiye’ye örnek olan kentlerin başında geldiğini söylemek yanlış olmaz.
AK Partili Belediye Başkanları da özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in projelerini örnek aldıklarını sıkça dile getirdi… AK Partililer uzun süredir Büyükerşen’in ismini dillerinden düşürmüyordu… AK Partili Belediye Başkanları ve partinin üst yöneticileri de Büyükerşen’in projelerinden bahsetmek istiyor ancak, Büyükerşen’in ismini kullanmaktan çekinir hale geldiler diyebiliriz.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz bunlardan birisi…
Başkan Yılmaz, Anadolu Üniversitesi İngilizce öğretmenliği Bölümü’nden mezun… Üniversite yıllarını Eskişehir’de geçirmiş… Eskişehir’i çok iyi tanıyor. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda şöyle bir cümle kullandı: “Eskişehir’deyken hem öğrenciydim, hem siyasetçiydim. O zamanlar doğalgaz yoktu. Büyükşehir oldu. Eskişehir gibi kırsal bir yer Büyükşehir olduktan sonra çok değişti ve gelişti. Bu iyi bir yönetim tarzıyla oldu. Ben kendime Eskişehir’i örnek alıyorum.”
Evet, Başkan Yılmaz’ın sözleri böyle… Özetle, “Eskişehir değişti bu da iyi bir yönetim tarzıyla oldu. Eskişehir’i kendime örnek alıyorum. Yani Büyükerşen’in yönetim tarzını örnek alıyorum” diyor. Ancak Büyükerşen yerine Eskişehir demeyi tercih ediyor.
Eskişehir de olmasa kimi örnek alacaktınız çok merak ediyorum…
 
1 LİRAYA ÇAY KEYFİ DEVAM EDİYOR
Odunpazarı Belediyesi herkese örnek olacak bir projeye imza attı. Hamamyolu’nda ve belediyeye ait birçok noktada 1 bardak çay 1 liradan satılıyordu. Belediye ekonomik sıkıntılardan kaynaklı çaya zam yapmak istiyordu.  Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Halka soracağız, halk zam istiyor mu istemiyor mu?” dedi ve referanduma gitti. 1 hafta boyunca halk zam isteyip istemediğini belirttiği zarfları Hamamyolu’na kurulan şeffaf sandıklara attı. Sandıklar dün açıldı. Halkın yüzde 78’i “çaya zam yapılmasın”, yüzde 22’si ise “zam yapılsın” yönünde tercih yaptığı açıklandı… Yani Odunpazarı’nda halk ne istiyorsa o oldu. Eskişehirliler Odunpazarı’nda çayı 1 TL’ye içmeye devam edecek… Bu referandum herkese örnek olsun ki herkesin önceliği her zaman halk olsun…

Artık sıkıldık!
Eskişehirspor’da kritik haftalar devam ediyor. Krizler bir türlü bitmiyor. Futbolu konuşmayı zaten unuttuk. Her gün farklı bir sorunla baş başa kalıyoruz. Fakat bugün Eskişehirspor için zor bir gün olacak. Eskişehirspor’un kulüp lisansı alması için süre bugün doluyor. Eğer kulüp gerekli imzaları alamaz ve bu raporları TFF’ye teslim edemezse Es Es’e -3 puan cezası daha gelecek. Ve bu sonuç bizi dipsiz bir kuyuya atacak. Yatıyoruz ES-ES’te kriz, kalkıyoruz kriz… Ne zaman güzel bir güne uyanacağız? Yarından sonra krizleri değil sadece futbolu konuşalım lütfen! Herkes çok sıkıldı…

SORUYORUM
Alpu yolu Eskişehir’in kanayan yarası… Yıllardır duble yol bekleniyor. Seçimlerden önce ilk kazma vuruldu… Şimdi halk merak ediyor “Yeni yola ne zaman kavuşacağız?”

Bir fotoğraf bin hikaye 20 09 2019
BİR FOTOĞRAF BİN HİKAYE
Eskişehir’de birçok kuaför önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Vali Sami Sönmez İlkokulu’nda 150 öğrencinin saçları kesildi. Kuaförler öğrencilere hem mesleği sevdirdi hem de herkese örnek oldu… Keşke herkes sizin gibi düşünceli olabilse… Alkışlar vicdanlı kuaförlerimize…

 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Oğuzhan toykar 21 Eylül 2019 18:35

Bu 1 TL ye çay olayını çok övüyorsunuz da bunun tanzim satıştan ne farkı var? Belediye kira ödemiyor su elektrik doğalgaz neredeyse bedava işçilerin ücretleri işkur dan ödeniyor zaten çay bahçeleri sezonluk 3 ay boyunca işkur ödüyor maaşı. Elektrik su doğalgaz kira ödeyip eleman parası veren esnaf nasıl 1 TL den satsın çayı? İşte bu sizin iki yüzlü politikanız haberleriniz. Alaaddin parkına konulan rezalet ağaç işlemeleri? Bunlar bedava yapılıyor. Hiç halkın parasıyla yapılmıyor değil mi?

1 2 Cevap Yaz
yy 21 Eylül 2019 00:54

ya siyaseti de iyice ucuzlattınız. ucuz siyasetin peşine düşüp yok referandum yapalım da halk ne diyorsa o olsun deyip şirin görünmeye çalıştınız... hadi bakalım madem referandum yapacaksınız karapınar 2. etap toki hakkında referandum yapın yada odunpazarının diğer kanayan kentsel dönüşüm projeleri için de olabilir...

1 3 Cevap Yaz
kimdi örnek aldığı ? 20 Eylül 2019 22:37

Balıkesir bel. bşk. nı, konuşmasında Yılmaz Büyükerşen'in adını da söylemesi mümkün mü ? Korkudan söylemeye cesaret edebilir mi ?. Bilir çünkü başına neler geleceğini. Örnek mi; İstanbul, Ankara, Kayseri ve daha neler. O başkanın derdi beş yıl koltuğa sarılmak, yukardan aldığı emirleri uygulamaktan ibarettir. Ha... arada bir şirin görünmek için böyle yarım yamalak çıkışlar yapmak seçmenin gazını almaktır.

2 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi