Eskişehir'de okulları önüne hız tümseği istiyorlar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de okulları önüne hız tümseği istiyorlar
A
a

Piri Reis Caddesi’nde bulunan Yenikent Aile Hekimliği önüne hız kesici kasis istediklerini söyleyen vatandaşlar ve öğrenciler, araçların yol vermediğini, karşıdan karşıya geçmeye korkar olduklarını belirtti.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Yenikent Mahallesinde bulunan Piri Reis Caddesi üzerindeki Yenikent Aile Hekimliği önüne hız kesici isteyen mahalle sakinleri, araçların caddeden çok hızlı geçtiğini bu nedenle okula giden çocukların karşıdan karşıya geçerken zorlandığını söyledi. Öğrencilerle birlikte açıklama yapan Halit Gürsoy, imza topladıklarını, yetkililerin seslerini duymasını istediğini ifade etti. Gürsoy, “Burada Yenikent Aile Hekimliği, Yunus Baykal Ortaokulu ve 560 öğrenci bulunmaktadır. Bunun için Yunus Baykal Ortaokulu’nda okuyan öğrenciler bu caddeden karşıdan karşıya geçerken sıkıntı çekiyorlar. Diş hastanesi ve spor salonunun yoğunluğundan dolayı bu caddeden çok fazla araç geçmektedir. Halk ekmek büfesinden ekmek almaya gelen yaşlılar karşıdan karşıya geçerken zorluk çekiyor. Ben 3 kez yetkili makamlara dilekçe verdim ama olumsuz cevap geldi. Öğrencilerle imza topladık. UKOME’nin Piri Reis Caddesi’ne hız bariyeri, kasis istiyoruz. Kasis olmuyorsa başka bir çözüm bulsun uzmanlar” diye konuştu.

“KORKUYORUM”
Yunus Baykal Ortaokulu öğrencisi Ömer Çubukçu, “Bana geçen otobüs çarpıyordu karşıdan karşıya geçmeye çalışırken. Çok yoğunluk oluyor. Korkuyorum karşıdan karşıya geçerken” dedi.

“ARABA ÇARPACAK GİBİ OLUYOR”
Korkarak karşıya geçtiklerini anlatan Kaan Gül, “Burada çok yoğunluk var. Biz doğru düzgün karşıya geçemiyoruz ya da bayağı bekliyoruz. Araba çarpacak gibi oluyor bazen” şeklinde konuştu.

“ARABALAR YOL VERMİYOR”
Diğer bir öğrenci Ecrin Kenar ise, “Bu yoldan karşıdan geçerken arabalar yayalara yol vermiyor. Bence en azından yayalar için trafik lambası olması lazım” ifadelerini kullandı.
 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Fd 17 Ocak 2023 03:05

Yeşiltepe de muzafer çil Sinan alaagaç çarşı vs okullara ulasım yok yazık bunlar hız tumsegi istiyorlar

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi