Eskişehir'de okullarda koronavirüs endişesi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de okullarda koronavirüs endişesi!
A
a

Eskişehir'de okullarda COvid-19 vakalarının artışa geçtiğini söyleyen Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, “Eğitim emekçilerine ve öğrencilere yaygın test yapılmalıdır” dedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: Eskişehir'de okullarda COvid-19 vakalarının artışa geçtiğini söyleyen Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, “Eğitim emekçilerine ve öğrencilere yaygın test yapılmalıdır” dedi.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de Covid-19 vaka sayıları artış göstermeye devam ediyor. Günlük 1000’e yakın vaka sayısının görüldüğü Eskişehir’de vatandaşlar fiziksel hareketliliğin azaltılması için önlemler alınması gerektiğini ifade ediyor. Okullardaki son durum hakkında açıklama yapan ve gerekli tedbirlerin alınarak şeffaf bilginin paylaşılması gerektiğine dikkat çeken Faik Alkan, “Okullar tüm yaşam alanlarından izole kamusal alanlar mı? Kaç eğitim kurumunda Covid-19 tanısı konulan eğitim emekçisi, öğrenci var? Eskişehir’de Ekim ayında başlayan salgın yayılımının Kasımın ilk haftası itibariyle takip etmek gerçekten imkânsız hale geldi. İşyerleri gezileri kapsamında uğradığımız neredeyse her okulda veya üniversite biriminde Covid-19 tanısı konan eğitim emekçisinin bilgisini alıyoruz. 5.’inci, 9’uncu ve 12’inci sınıfların seyreltilmiş olarak eğitime devam etmesinin ardından okullarda Covid-19 tanısı konan öğrencilerde artış oranı çok yüksek düzeye ulaştı. Çok düşük yüzdeye sahip olması gereken okul öncesi eğitim kurumlarında artış hızı Eskişehir açısından bizleri endişelendirmektedir. Üniversitelerde sosyal tesisler kapatılıyor. Buradan tekrar sesleniyoruz. Eğitim ve bilim emekçilerine ve öğrencilere yaygın test yapılmalıdır” diye konuştu.


 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi