Eskişehir'de okullara kar tatili - Eskişehir'de okullar tatil mi?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de okullara kar tatili - Eskişehir'de okullar tatil mi?
A
a

Eskişehir'de ilk ve orta dereceli okullar kar dolayısıyla tatil edildi. Öğrencilerin cevabını merakla beklediği Eskişehir'de okullar tatil mi sorusu da yanıt bulmuş oldu

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de okullar tatil mi?
Eskişehir Valiliği kentte devam eden olumsuz hava koşulları sebebiyle ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime ara verildiğini açıkladı.
Kar yağışının yoğunluğunu artırmasının ardından özellikle sosyal medyada öğrenciler Vali Özdemir Çakacak'ı "Eskişehir'de yarın okullar tatil mi" sorusuyla bombardımana tutmuşlardı.
Bu sorular akşam saatlerinde yanıt buldu ve beyaza bürünen şehirde okulların eğitime bir gün süreyle ara verdiği duyuruldu.
Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak tatil haberini attığı bu Tweet ile duyurdu:

Olumsuz hava koşulları nedeniyle ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde 16 Ocak 2019 Çarşamba günü eğitime ara verilmiştir. Hamile ve engelli kamu çalışanları da bir gün idari izinli sayılacaktır.

Açıklamanın ardından yine sosyal medyada öğrencilerin büyük bir sevinç gösterdiği görüldü.

Komşu illerde yol durumu nasıl?
Bilecik'de kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor


Bilecik'i, Yenişehir ilçesi üzerinden Bursa'ya bağlayan kara yolunda, kar yağışı nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.
Bilecik'te öğleden sonra başlayan ve etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Bilecik-Yenişehir kara yolunda çok sayıda araç ilerlemekte güçlük çekti, bazıları yoldan çıktı.
Jandarma ekipleri, Kepirler köyü mevkisinde araçları beklettiği için burada uzun kuyruklar oluştu.
Bilecik'ten Bursa istikametine seyreden büyük araçların geçişine izin verilmezken kar lastiği ve zinciri olan otomobiller kontrollü ilerliyor.
Karayolları ve trafik ekipleri, kar yağışı nedeniyle zaman zaman kapanan Bozüyük-Eskişehir, Bozüyük-Kütahya ve Bozüyük-Bursa kara yollarını da açık tutmak için yoğun çaba harcıyor.

Kütahya'da yollar kapanıyor
Kütahya ve çevresindeki yoğun kar yağışı nedeniyle Eskişehir-Kütahya ve Kütahya-Afyonkarahisar karayolları ulaşıma kapandı. Kar yağışı nedeniyle, Kütahya-Tavşanlı yolunda çok sayıda araç yolda kaldı. İstanbul Antalya karayolunun yoğun kar yağışı sebebiyle 2 saat kapalı kaldı. 
Kütahya ve çevresindeki yoğun kar yağışı nedeniyle Eskişehir-Kütahya ve Kütahya - Antalya kara yolu ulaşıma kapandı. Kütahya'dan Eskişehir, İstanbul, Afyonkarahisar ve Antalya yönüne kamyon ve tırların geçişine izin verilmiyor. Öğle saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle de Kütahya-Tavşanlı yolunda çok sayıda araç yolda kaldı. İstanbul Antalya karayolu'nun yoğun kar yağışı sebebiyle halen araç geçişine izin verilmiyor. 
Yollarda çok sayıda kaza meydana geldi. Bekleme halinde olan uzun yol şoförleri ise 1 saattir beklediklerini ve kar nedeni ile yolların kapalı olduğunu söylediler. 



 
Kaynak : Anadolugazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Alphan İnan 17 Ocak 2019 03:54

Hadi çocuklar,iyisiniz yine, ama karda oynarken dikkatli olun,emi.

0 0 Cevap Yaz
Marmara kazim 16 Ocak 2019 08:30

3 merkez belediye karla mucadelede yine sinifta kaldi.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi