Eskişehir'de okullara imam gönderilmeye başlandı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de okullara imam gönderilmeye başlandı!
A
a

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Müftülüğü arasında imzalanan protokol kapsamında tüm okullara imamlar gönderilmeye başlandığını söyleyen Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “İnanç özgürlüğünü zedeleyen söylemler ile kutuplaşma okullara inmektedir” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Müftülüğü arasında imzalanan protokol kapsamında tüm okullara imamlar gönderilmeye başlandığını söyledi.

“Toplumsal kutuplaşma okullara mı iniyor?” diyerek söz konusu protokol tepki gösteren Alkan, şunları söyledi: “Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Müftülüğü arasında yapılan protokol kapsamında okullarda değerler eğitimi altında imamlar okulları ziyaret etmektedir. Yapılan protokol kapsamıyla oradaki imamların anlattıkları birbiri ile çelişen ifadeler içermektedir. Şu anda Türkiye toplumunun hiç ihtiyacı olmayan kutuplaşmanın neredeyse bu cümlelerle okullara indiğini görüyoruz. Biz Eğitim Sen olarak başından beri söylüyoruz. Kamusal ve laik eğitimin olmazsa olmazlarından bir tanesi olan okullarda bu tür politikaların zemin bulmaması gerektiği önemlidir. Aksi taktirde her yapılan açıklamanın bir karşılığı okullarda olmaktadır. Biz buradan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne net sorular soruyoruz. Bu imamlar ne kadar pedagojik formasyon almıştır? Diğer taraftan neredeyse her okulda ikişer, üçer, dörder din kültürü öğretmeni bulunmasına rağmen bu arkadaşlarımıza İl Milli Eğitim Müdürlüğü güvenmemekte midir ki müftülükle bir protokol imzalamaktadır? Şu anda liselerimizde bu durum gerçekten arkadaşlarımız arasında, eğitim emekçileri arasında bir infial yaratmıştır. Gerekli uyarıların bir an önce yapılması gerekmektedir ve bu protokol acilen iptal edilmelidir.”




 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi