Eskişehir'de öğrencileri üzen karar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de öğrencileri üzen karar!
A
a

Eskişehir Anadolu Üniversitesi tarafından belediye otobüslerinin güvenlik gerekçesiyle Yunus Emre Yerleşkesinin içine girmesi durduruldu. Öğrenciler ise Rektör Şafak Ertan Çomaklı’nın bu uygulamayı tekrar gözden geçirmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini istedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberleri: Anadolu Üniversitesi güvenlik gerekçe gösterilerek Eskişehir Teknik Üniversite’sinden (2 Eylül Kampüsü) gelen ve Yunus Emre Yerleşkesine girerek öğrencilere kolaylık sağlayan mavi 4 numaralı belediye otobüsünün girişi 2 Aralık Pazartesi günü itibariyle durduruldu. Yıllardır üniversiteler arası ulaşımı kolaylaştıran belediye otobüsünün kampüs içine alınmamasından dolayı mağdur olduklarını söyleyen öğrenciler, Rektör Çomaklı’nın bu kararı tekrar gözden geçirerek öğrencilerin mağduriyetini gidereceklerine inandıklarını söyledi.

Nergis Çakır: Zaten üniversite içinde bir ring yok. Bazı noktalar bazı noktalara uzak. Mavi 4’ün üniversite içine girmesi şart. Güvenlik gerekçesiyle izin verilmiyorsa öğrencilerin kimlik kontrolü yapılabilir. Başka üniversitelerde yapılıyor. Buna üşendikleri için kaldırıldı. Kaldırılmaması gerekiyor.

Ceyda Nur Çağlar: Eczacılık tarafındayım. O nedenle zor oluyor. 55 numaralı otobüsü beklemek zorunda kalıyorum. Kaçırdığım zaman da 1 saat beklemek zorunda kalıyorum. Derslere yetişmemiz gerekiyor, böyle yetişmemiz zor olacak. Çünkü bir kapıdan diğer kapıya yürüyoruz. Çok mağdur kalıyoruz. Eczacılık kısmında kalanlar için çok zor oldu.

Mustafa Serçeler: Biz bu kampüste olduğumuz için çok etkilenmiyoruz. Ama otobüsle diğer kampüse giden arkadaşlarımız var. Onlar çok zorlanıyorlar. Neden böyle bir uygulama yapıldı anlam veremiyoruz. Keşke girebilse. Birçok arkadaşımız mağdur. Buradan da yetkililere sesleniyoruz.

Yaren Peker: Kısmi zamanlı olarak çalışıyoruz. O yüzden zor oluyor. 55 numaralı otobüs de bir saatte bir geliyor. Kaçırdığımız zaman da yetişemiyoruz.

Amide Pamuk: Hazırlıktayken bir dönem kullandım Mavi 4’ü. Hazırlığa gitmek için en uygun araç o oluyordu benim için. Şimdi diğer öğrenciler için düşünüyorum da bence çok zor olur. Mavi 4 sonuçta üniversitenin içine girmeyecek, kapıdan dönüp gidecek. Çok zorluk çekilecek. Böyle bir uygulama da doğru değil. Üniversite içinden geçmesi lazım. 2017’de geçiyordu, şimdi geçmemesi sıkıntı yaşatacak.
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yalçın 13 Aralık 2019 01:36

Bağlardaki kafeteryalarda pek maduriyet görmüyorum.

1 1 Cevap Yaz
Selma eymen 13 Aralık 2019 00:15

Öğrencilerin mağdur olmaması lazım

1 2 Cevap Yaz
Ömer

Eskişehir güzel memlket enguvenilir şehir

1 0
kadir akyürek 12 Aralık 2019 15:28

isterseniz sınıfın kapısına kadar götürsünler

10 5 Cevap Yaz
Buket 12 Aralık 2019 14:37

Bizim zamanımız da yoktu. 2 eylül kampüsünün bütün çilesini biz çektik. Dersten çıkıp lab a gidiyorduk fen fakültesine. Akşam 7 de çıkıyorduk dersten. Birazcık yürüyün erimezsiniz

8 5 Cevap Yaz
Bilinmeyen

Siz çektiniz diye başkasıda mı çeksin biraz iyimser olun başkalarına karşı bu nasıl bişey yani

2 5
Selma Eymen

Sen yürüdüm diye başkasıda yürüsün diyorsun okumuşsun ama kafa yok

1 0
Adnan 12 Aralık 2019 13:00

bu şehirde eskişehirli yerel halk mağdur oluyor . öğrenciler mağdur olmuş çokmu.

5 13 Cevap Yaz
DKC

Ne biçim bir kafa yapısı bu? Biz sıkıntı çekiyoruz ama başkasıda sıkıntı çeksin demek nasıl bir düşünce? Hem anlatsana biraz nasıl mağdur oldun(uz)?

1 5
Bilinmeyen

Yalnız bu şehirde yerel halkin genelde arabasi var zaten her gun o araclara binmek zorunda olanda öğrenciler olduğu için bilipte konuşun

1 2
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi