Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de öğrencilerden boykot!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de öğrencilerden boykot!
A
a

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileri, fakültelerinin kantininde AK Parti Gençlik Kollarının yapmış olduğu toplantıya tepki göstererek kantin işletmecilerini boykot etti. AÜ İBF Dekanı Prof. Dr. Erhan Eroğlu: Perşembe akşamı yapılan toplantıdan ne fakülte dekanlığının ne de rektörlüğün bilgisi yok. Bu yüzden konu ile ilgili gerekli işlemler başlatıldı

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: Geçen Perşembe akşamı AK Parti İl Gençlik Kollarının Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi kantinin toplantı yapmalarına öğrencilerden tepki geldi. Fakültenin kantininde bir araya gelen gençler kendi imkanlarıyla kek, kısır, çay yaparak kantin yönetimini boykot etti. Öğrenciler adına konuşan Alpay Ağaç, “Geçen Perşembe akşamı AKP’liler gelip burada toplantı yaptı. Bu toplantının nasıl yapıldığını araştırdığımızda kantin işletmecilerinin yaptırdığını öğrendik. Bugün burada rektörlükten soruşturma açılmasını istiyoruz. Kantin işletmecisini de uyarıyoruz. Biz boykotumuza birkaç gün devam edeceğiz. AÜ’nün resmi twitter hesabı bu etkinliği beğenmiş. Bu konuyla ilgili özür bekliyoruz” dedi.

YÖNETİMİN HABERİ YOK
İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Eroğlu, “Türkiye cumhuriyeti hukuk devleti. Bir şeyden rahatsız olunabilir. Ama size yakışan sağduyulu davranmanız. Rektör hocam şuanda Ankara’da bir toplantıda. Burada olsaydı benim yerime konuşuyor olacaktı. Perşembe akşamı yapılan o toplantıdan ne fakülte dekanlığının ne de rektörlüğün bilgisi yok. Bu yüzden konu ile ilgili gerekli işlemler başlatıldı” ifadelerini kullandı.

KEKLİ POĞAÇALI TOPLANTI
Dekanın konuşmalarından sonra söz alan bir öğrenci ise, “Hocalarımıza sorduk araştırdık. Usulsüz olduğunu öğrendik. Burada 2 sene önce Cumhuriyet Gazetesi okuduğu için arkadaşlarımıza güvenlikler saldırdı. Bizim açıklama yapmamıza müsaade edilmedi bu kantinde. Burada bir müzik etkinliği olacak bize kantin sağlanmıyor. Biz 17.00’den sonra ders çalışmaya bile giremiyoruz bu kantine. Ama onlar bir şekilde kekli, poğaçalı buraya oturmuşlar. Toplantılarını yapmışlar. Kantin yönetiminin sahibinin çocuğunun da AKP Gençlik Kollarına üye olduğunu öğrendik” diye konuştu. Konuşmaların ardından öğrenciler kendileri yaptığı çay ve keklerden ikramda bulundular.   

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
güneş ufuktan şimdi doğar 22 Ekim 2019 21:15

İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Eroğlu, "Perşembe akşamı yapılan o toplantıdan ne fakülte dekanlığının ne de rektörlüğün bilgisi yok." demiş. Bu da hoca olacak ha. Üniversiteyi akp merkezi yapmış da, haberim yok bilgimiz yok diye af dileniyor. Ey hoca, biat etmiş o güruh üniversiteyi gece basarak mı girmiş.? Yoksa elini kolunu sallıyarak mı girmiş ? Sen nerdeydin güvenlik nerdeydi? İçeri alınmaları için güvenliğe talimatı sen vermediysen ya kim verdi? Sen üniversiteden istifa etmelisin.Huzurlu üniversitede, aldığın talimatla karışıklık yarattın. Tüm öğrenciler seni itemiyoruz. Bilim yuvası, bilime düşman olanların yeri olamaz.

2 2 Cevap Yaz
Anadolum 22 Ekim 2019 15:41

üniversiteyi siyasete teslim ettiler maalesef.

2 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi