Eskişehir'de öğrenci kalmadı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de öğrenci kalmadı!
A
a

Üniversitelilerin sınavlarının sona ermesi ile öğrenciler memleketlerine döndü ve Eskişehir boşaldı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi’nde sınavların sona ermesi ile birlikte memleketlerine dönen öğrenciler sonrasında Eskişehir'de sakinlik yaşanıyor.

Üniversite öğrencileri dönem sonu sınavlarının sona ermesinin ardından, memleketlerine dönmek için Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne akın etti. Otobüs firmaları öğrencilerden gelen talebi karşılamak için ek seferler düzenledi. Öğrencilerin gitmesi ile birlikte Eskişehir'de durgunluk yaşanmaya başladı. Yaklaşık 100 bin öğrencinin eğitim gördüğü tahmin edilen Eskişehir'de gözle görülür sakinlik dikkat çekiyor. Doluluk oranlarının yüksek olduğunu belirten otobüs firması vardiya amiri Adnan Gül, “Şuan için araçlarımızın doluluk oranı yüksek ama tabi ki ek seferler yapıyoruz elimizden geldiği kadar, öğrencileri mağdur etmemeye çalışıyoruz” dedi.

“Öğrenci arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz”
Bilet fiyatlarını makul seviyelerde tutmaya çalıştıklarını ifade eden vardiya amiri Gül, “Bütün arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz elimizden geldiği kadar çok sorun yaşamıyorlar. Zaten yıllardır aynı fiyatlar, öğrenci arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Yoğunluk sebebiyle yaşanan diğer sorunları profesyonel ekipler yardımıyla giderdiklerini dile getiren Adnan Gül, “ Şu anda yaşadığımız sıkıntılar genel olarak sınav haftası olduğu için öğrencilerin dikkatsizliği, yanlış bilet alımları gibi sıkıntılar. Ayrıca hava muhalefeti , araçların rötarları, kimlik kontrolleri oluyor yabancı yolcularla ilgili. Yolcular ne kadar rötar konusunda tepkili olsalar da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Valiz karışıklıkları oluyor, bunları profesyonel ekiplerimiz ile gerekli araştırmalar yapılıp sahiplerine teslim ediliyor” şeklinde konuştu.

“Yoğunluktan dolayı bilet bulamadığımız oluyor”
Bilet fiyatlarının uygun olduğunu belirten Osmangazi Üniversitesi öğrencisi Onur Kaya, “Ailem şehir dışında olduğu için çok sık gidip geliyorum. Genelde bir sıkıntı yaşamasam da bu sınav dönemlerinde yoğunluktan dolayı bilet bulamadığımız oluyor. Fiyatlar ise gayet uygun Bursa’ya gittiğim için 20-22-25 lira arası değişiyor” dedi.

Ek seferlerde bazı sorunlar ile karşılaştıklarını ifade eden Emre Taşdemir, “Bilet bulmak normalde zor olmasa da sınav dönemleri gibi istisnai dönemlerde zorlaşabiliyor. Bizde memnun olmasak da ek seferler gibi alternatif çözümlere yönelmek zorunda kalıyoruz. Özellikle ek seferlerde multimedya sistemlerinin çalışmasını bekliyoruz ayrıca filmlerin müziklerin belirli aralıklarla değişmesi gerekiyor. Özellikle yalnız yolculuk yaptığımda bu sistemlerin çok eksik kaldığını hissediyorum. Şimdi de bir ek sefer gideceğim büyük ihtimalle şimdi de aynı problem yaşanacak” ifadelerini kullandı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
adil 15 Ocak 2018 12:20

demek ki otogardaki tadilat çilesi devam ediyor

1 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi