Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de o sınavı nasıl kazandığını anlattı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de o sınavı nasıl kazandığını anlattı!
A
a

Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan ve etkin pişmanlıktan yararlanan sanığa 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan ve etkin pişmanlıktan yararlanan sanığa 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.
4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz yargılanan sanık Sadık Ş. ve avukatı katıldı. FETÖ'nün 2011 yılında polislik için açılan sınavın sorularını verdiğini söyleyen Sadık S.,"Kocaeli'de bir parkın bahçesine gelen ve örgütün mahrem imamı olduğunu söyleyen kişiyle tanıştım. Polislik için soruları verdiler, sınavı öyle kazandım. Pişmanım" ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti sanığa 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan Sadık S., neticeten 2 yıl 1 ay hapse mahkum edildi. Diğer yandan sınav sorularının çalınması ve haksız sınav kazanılması hususunda da 'kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık' 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hasan ulu 22 Şubat 2020 08:09

Eğitimin kötü olup dersanelere ihtiyaç duyulan sistemlerde dersaneler arası ticari rekabette kaçınılmaz olarak gelinecek nokta şüphe,şaibe, içsel bilgiye erişim, etik ve yasa dışıliktir. Her sınav türü ve döneminde benzer konular toplumu yormaktadır. Özkaya Çözüm başta hukuk olmak üzere tüm eğitim alanlarında köklü düzenlemeler ve dersanelerin kapatılmasıdır. Ali Fethi Yılmaz yazdı 04.03.2019 Tıpta Uzmanlık Sınavı sonrasında ÖSYM’nin soruları ve cevap anahtarını yayımlamadan önce sınav soruları sosyal medyada yer aldı. 24 Şubat 2019 Pazar günü Ankara'da gerçekleşen Tıpta Uzmanlık Sınavı öncesinde soruların Whatsapp gruplarında paylaşıldığı iddia edilirken, TUS sorularının çalındığı tartışmaları gündeme gelmişti.Sınav sorularının çalındığı iddiaları üzerine ÖSYM açıklama yaptı. TUS soruları ve cevap anahtarının çalındığı iddialarının odağındaki TUSDATA isimli dershane de konuyla ilgili açıklama yaptı. TUS’a giren doktorların Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne yaptıkları şikayetler ve

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi