Eskişehir'de o pazarın yeri değişti!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de o pazarın yeri değişti!
A
a

Yıkım kararı alınan Kurtuluş Kapalı Pazarı’nda çalışan pazarcılar yarından itibaren İmar Sokak’ta hizmet vermeye başlayacak. Pazarcıların bir kısmı esnafın mağdur olacağını düşünürken, bir kısmı ise verilen karardan dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

Sütiş Eskişehir
Kurtuluş Kapalı Pazarı, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak. Pazar esnafı tezgahları boşaltmaya başladı. Pazarcılar 11 Mayıs Çarşamba (yarın) gününden itibaren Çarşamba ve Cumartesi günleri olmak üzere İmar Sokak’ta kurulacak pazarda hizmet verecek. Tezgahları boşaltmak için son günün bugün olduğu bildirilirken pazarcılar durumu değerlendirdi.

ESNAF 5 GÜN İSTİRAHAT ETMEK ZORUNDA
Pazarcı Hakan Aras, “Şuan biz Kurtuluş Pazar Market’inde 7 gün faaliyetteydik. Bize mahalle pazarını veriyorlar 2 gün. Esnaf burada 2 gün çalışıp 5 gün istirahat etmek zorunda kalacak. Esnafın borcu var, harcı var. Haftanın 3-4 günü olsa daha güzel olacak. Biz bir an önce yapılsın diyoruz. Esnafın mağduriyeti giderilsin diyoruz. Ne kadar erken yaparlarsa esnaf için o kadar iyi. Belediyemize de güveniyoruz, en kısa zamanda bu kadar esnafı mağdur etmez ve yapılır” dedi.

BUGÜN YIKILMASA YARIN BAŞIMIZA YIKILACAK
Pazarcılardan Hacı Ali Kaya, “Buranın yıkılmasının nedeni depreme dayanıksız raporu alındı. Biz de yıkılmasını istiyoruz. Esnafı mağdur etmemek için başkanımız karşı tarafta Esmar’ın sokağını bize tahsis etti. Çarşamba, Cumartesi günleri açacağız burayı. Geçici olarak. Buraya 14-15 ay içinde geri girme şansımız var. Burası yıkılmak zorunda. Yıkılmasa bile belki çatı komple bizim üstümüze gelecek. Mağduriyet var mı var ama bir süre verildi. Yine Allah razı olsun karşı sokağı aldı. Geçmesek ne olacaktı? Belediye Başkanımız ve Oda Başkanımız bu sezon değil bir dahaki sezon balıkçılar sezonu başlamadan teslim edeceğiz dediler. Burası bugün yıkılmasa yarın başımıza yıkılacak” ifadelerini kullandı.  Öte yandan konu hakkında görüşünü almak için defalarca aradığımız Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek’e ulaşamadık.
Kaynak : Hilal Köver
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Redkit 11 Mayıs 2022 11:00

Umarım modern bir pazar olur çevresi ve alt katı leş gibiydi

1 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi