Eskişehir'de o kuyruk sonunda ceza getirdi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de o kuyruk sonunda ceza getirdi!
A
a

Eskişehir’de bir tatlıcı önünde 2 gündür oluşan uzun kuyruk devam ederken, polis ekipleri yapılan uyarılar dikkate alınmadığı gerekçesi ile işletme sahibine cezai işlem uyguladı

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir’de bir tatlıcı önünde 2 gündür oluşan uzun kuyruk devam ederken, polis ekipleri yapılan uyarılar dikkate alınmadığı gerekçesi ile işletme sahibine cezai işlem uyguladı. Cezaya sinirlenen işletme sahibi ile polis arasında gergin anlar yaşandı.
Kırım Caddesi’ndeki bir tatlıcının yan sokağı boyunca dün olduğu gibi bugün de yüzlerce kişinin oluşan kuyruk adeta koronavirüsü unutturdu. Tatlı alabilmek için bazı vatandaşların sahurdan itibaren sıraya girdiği işletme önünde, sosyal mesafe açısından tedirgin eden görüntülere neden oldu. Polis ekiplerinin oluşan kalabalığı sık sık sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulunduğu gözlendi. Polis, uyarılarına rağmen manzaranın değişmemesi üzerine işletme sahibine, işletme içinde ve çevresinde sosyal mesafeyi sağlamadığı gerekçesiyle cezai işlem uygulandı.

“Biz buraya her gün eleman dikemeyiz”
Cezai işlem uygulanan işletme sahibi duruma sinirlenerek polise tepki gösterdi. Elemanlarının kalabalığı uyardığını iddia eden işletme sahibi, “Her müşterinin başına adam dikemem. Zaten elemanlarımız dolaşıyor, isterseniz sorabilirsiniz.” diye konuştu.

“Bu baklava için bisikletle 5 kilometre geldim”
Dört saattir baklavacı önünde beklediğini belirten İlyas Yılmaz ise tatlı için 5 kilometrelik yolu bisikletiyle geldiğini söyledi. Oluşan kalabalıktan virüsün yayılacağından endişe duyan Yılmaz, “4 saattir bekliyoruz. Damak lezzeti var. Beğendik, hoşumuza gitti. Gerçekten beğendiğim için girdiğim sıraya da değiyor. Şuan tatlı bitti desinler, çeker giderim benim için problem yok. Tatlı için Tepebaşı’ndan yani yaklaşık 5 kilometre yolu bisikletle geliyorum. Şu kalabalıktan korona bile çıkar. Zaten iç içe duruyoruz” diye konuştu.

“Millet duydukça kalabalıklaşıyor”
Baklava kuyruğunda sabah erken saatlerden beri beklediğini söyleyen Salih Ergün, kuyruğun neden bu kadar çok uzun olduğunu şu sözlerle anlattı:
“Burada 08.30’dan beri bekliyorum. Baklava hem ucuz, hem de güzel o yüzden herkes sırada bekliyor. Tek şube olduğu için bu kadar kuyruk oluşuyor. Millet duydukça kalabalıklaşıyor.”
Metrelerce uzun kuyrukta 2 kilo baklava için bekleyen Nuran Kalay, baklavanın yetmeyeceğini söylemelerine rağmen beklediğin ifade etti. Nurhan Kalay, “Ben saat 10’dan beri bekliyorum. Sabah 6’da ve sahurdan sonra gelenler varmış. Bize bekleyin dediler. Kimisi de beklemeyin tatlı yetmeyecek diyor. Bekliyoruz şimdilik. İşe gidesiye kadarda bekleyeceğim” diye konuştu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 13 Mayıs 2021 17:50

Dükkan sahibi hak ediyo madem hizmet ac bi dükkan daha sende rahat et insanlarda rahatcca alış-veriş yapsin

1 0 Cevap Yaz
Vatandaş 13 Mayıs 2021 13:39

5 lira ucuza tatlı yiyeceğim diye hayatını riske atan yurdum insanı herşey 100 gram tatlı fazla yiyebilmek için eğitim şart galiba

0 0 Cevap Yaz
Şafak 12 Mayıs 2021 17:24

Bence bu tutum yanlış. O kadar insan tatlı almaya gelmesini biliyorda, sosyal mesafeden haberi yok mu ? Tabi ki var ama çoğunun umru değil.. Tatlı daha önemli nasılsa... Bir başka konu ise kimse polis hariç bir başkası tarafından maske mesafe konusunda uyarılmak istemiyor. Ben markete geçen hafta gittiğimde yaşlı bir adamı aramızda sadece 1 karış kasa sırası olduğu için uyardım. Sen misin uyaran ? Vay ben aşı vurundumda sen bana nasıl hastalık saçıyor dersin gibisinden hezeyanlar silsilesi ile şok oldum. İnsan gibi ricada bulunmak bile kabahat olmuş. Herkesin burnu havada, sataşmak için tetikte bekliyor

0 7 Cevap Yaz
Hani ? 12 Mayıs 2021 17:15

Polis o kadar insanın sorumsuzluğunu bir kişiye yükleyeceğine, neden Eskişehirde sadece 1 tane tatlıcı açıkmış gibi davrananlara hesap sormamış ? Bak adam haberde ne diyor; Ben 5 kilometrelik yoldan bisikletle tatlı almaya geldim. E hani herkes bulunduğu muhite en yakın market, fırın, tatlıcıya gidecekti, aksi halde cezası vardı ?

0 11 Cevap Yaz
Muhabir 12 Mayıs 2021 17:10

Ruhsatı iptal edilmesi lazım pandemi döneminde damping yapmak yasakti

4 4 Cevap Yaz
Bahri 12 Mayıs 2021 17:10

Bune biçim iş ? İşletme sahibinin günahı neydi ? Vatandaşın hiç mi suçu yok ? Bizim millet daha sıra olmayı bile bilmiyor, kabak işletmecinin başına patlamış. Bu durum nerden baksan tutarsızlık nerden baksan mantıksızlıktır.

3 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi