Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de o isme sert tepki!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de o isme sert tepki!
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) 5 Nisan 2018 tarihinde yaşanan katliamda hayatını kaybeden eğitim şehitlerinin aileleri Üniversite Senatosu tarafından bazı laboratuvarlara eski rektör Hasan Gönen’in ismini verme kararına tepki gösterdi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde yaklaşık 3 yıl önce yaşanan katliamın hala unutulmadığını belirten acılı aileler, “ESOGÜ yönetimi 21 Nisan 2021 Çarşamba günü yapılan senato gündemine üniversite içindeki bazı laboratuvarlara ‘halen görevini kötüye kullanarak cinayetlere sebebiyet vermek suçundan yargılanan’ müstafi rektör Hasan Gönen’in ismini vermeyi karara bağlamış” ifadelerini kullanarak karara tepki gösterdi.

KİMSENİN HAKKI YOK
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak’la görüşerek kararın iptali yönünde bilgi alındığı belirtilen açıklamada, “Hasan Gönen’in ismini laboratuvarlara vermeyi düşünenler bu teklifi getirme cüretinde bulunanlara sesleniyoruz, katil Volkan Bayar’ın ismini Eğitim Fakültesine, azmettirici eşi Saadet Aylin Bayar’ın ismini Eğitim Enstitüsüne, Adnan Konuk’un ismini de Mühendislik Mimarlık Fakültesine veriniz. 5 Nisan Şehitlerinin isimlerini zaten aynı hafta pervasızca odalarından söktünüz, fotoğraflarını da Eğitim Fakültesinden kaldırın olsun bitsin. Yüzümüze timsah gözyaşları döküp şehitlerimizin aziz hatıralarının arkasından iş çevireceğinize içinizde bir nebze insanlık kaldıysa mertçe ve cesurca kamuoyu önünde bizler katillere sonuna kadar sahip çıkıyoruz deyin. Hasan Gönen ve Adnan Konuk kirli ilişkilerinin bedelini sadece ‘Rektör ve rektör yardımcılığından’ istifa ile değil yargılanarak da ödeyecektir. Eğitim şehri olan Eskişehir’e bunu yapmaya hiç kimsenin hakkı yoktur” denildi.

KABUL ETMİYORUZ
Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Volkan Bayar tetikçisi, azmettiricisine sahip çıkanların, huzur-u mahşerde her iki elimizde yakalarındadır. Şehit Aileleri olarak böyle bir pervasızlığı kabul etmiyoruz. Eskişehir için kabul edilemez olan bu teklifin gündeme kabul edilmesini dahi şiddetle kınıyor, bir daha katillerle alakalı böylesi rezil girişimlerin olmamasını diliyoruz.”


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Koçlar 26 Nisan 2021 19:28

yorumları yayınlamamaya yemin mi ettiniz? Çözüm rektör ve yardımcılarının acilen istifa etmeleridir. Eskişehir de Kayyum olmaz

1 13 Cevap Yaz
Ne Yazık ki 26 Nisan 2021 19:21

Kayyum rektör hasan göneni kurtarma çabasına düşmüş gibi

1 13 Cevap Yaz
Getirenler 26 Nisan 2021 18:17

Gündeme getirenler belli, rektör yardımcısı Rıfat ve genel sekreter Bayram, her 2 sinide istifaya davet ediyoruz.

3 12 Cevap Yaz
Rektör Yardımcısı İstifa 26 Nisan 2021 16:41

Mühendislikten sorumlu rektör yardımcısı acilen istifa etmeli.

1 13 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi