Eskişehir'de o eylem planı hazır!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de o eylem planı hazır!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlar ve birçok kurumdan görüş ve bilgi alarak hazır hale getirdiği planın haritası da yayınlandı

Sütiş Eskişehir
Eskişehir son dakika haberi: Eskişehir Büyükşehir Belediyesi vatandaşların gürültü kirliliğinden en az seviyede etkilenmesi amacıyla birçok kurumdan görüş ve bilgi alarak Eskişehir’in Gürültü Eylem Planı’nı hazır hale getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanan plan ile gürültü olan yerlerde kısa, orta ve uzun vadede önlemler alınarak, sessiz alanların korunması sağlanacak. 
Eskişehirlilerin gürültüden uzak, sakin, daha huzurlu ve sağlıklı bir hayat geçirmeleri amacıyla harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, ilgili paydaş kurumlarla görüş alışverişinde bulunarak ve anket ile vatandaşların da düşüncelerini alarak şehrin ‘Gürültü Eylem Planı’nı hazır hale getirdi. Eskişehir’in Gürültü Haritalarının hazırlanması için pilot il olarak seçildiğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri “2013 yılında başlayan ‘Çevresel Gürültü Direktifinin Uygulama Kapasitesi için Teknik Yardım Projesi’ kapsamında pilot illerden biri seçilen şehrimizde demiryolu gürültü haritası ve demiryolu gürültü eylem planı hazırlanmıştı. Daha sonra yine bakanlığın koordinasyonunda sanayi tesisleri, eğlence yerleri, karayolları ve demiryolları kaynaklı gürültü haritaları hazırlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü,Karayolları 46. Şube Müdürlüğü, İl sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Kent Konseyi, Ticaret ve Sanayi Odaları, üniversiteler ve oda temsilcilerinin de katılımlarıyla çeşitli toplantılarda bir araya gelinerek eylem planının hazırlanması konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Katılımcı belediyecilik anlayışı ile web sitemiz üzerinde 2 ay boyunca bu konuda vatandaşlarımızın görüşlerini anket olarak topladık. 1500'e yakın vatandaşımızın katıldığı ankette, sonuçları da eylem planına dahil etmeye çalıştık. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan eylem planı 12 Şubat 2020 tarihinde bakanlıkça onaylandı. Önümüzdeki süreçte gürültülü alanlarda kısa, orta ve uzun vadede önlemler alınacak ve sessiz alanların korunması sağlanacaktır" diyerek plana katkı sunan tüm kurumlara ve vatandaşlara teşekkür etti.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Halil S. 7 Mayıs 2020 18:07

bina içinde daireler arası yalıtımda önemli yoksa bazı komşuların umursamaz tavırlarından mahkemelik olmak içten bile değil.

0 0 Cevap Yaz
Harika 17 Şubat 2020 09:32

Ve işte beklenen büyük çalışma tamam.  Bu nedir böyle dalgamı geçiyorsunuz millette? Acil durum afet planı nerede? Deprem önleme tedbirleri nerede? Sel baskını için acil durum eylem planı nerede?   Milletin aklı ile alay etmekten başka nedir bu? Şehrin en önemli önceliği bu mu sizce? Bütün dertlerimiz bitti de gürültü kirliliği mi dert oldu sizlere? Gürültü yapan ya da gürültü oluşturacak işyerlerine ruhsatı kim veriyor? Bu işletmeler açılmadan önce ses yalıtımı kontrol edilirse sorun zaten önlenmiş olur! Bir sürü teknik yöntem var ses gürültü yalıtımı için. Gürültüye maruz kalacak binalar inşa edilirken de ses yalıtımı olursa bu sorunda önlenmiş olur. Hele şimdi yapılan yeni binaların çoğunda tüm komşuların tüm seslerini duymamak mümkün değil! Bunları kim nasıl engelleyecek?

0 2 Cevap Yaz
Oğuz 16 Şubat 2020 21:33

Önleyici tedbirler en başta alınmalı. Sorun oluştuktan sonra olmamalı. Binalar sadece ısı yalıtım konusunda önlemler alındı aynı esnada inşa halinde iken ses yalıtımı da yapılabilir. Gürültü yapacak işletmelere açma ruhsatı vermeden önce ses gürültü için önlem alınmalı, camlarda ve duvarlarda. En başta düşünülmesi gereken konu bunlar. Ama şehirde çok daha hayati sorunlar var. Ayrıca barlar sokağını yapan sizlerden başkası değil. Şehrin göbeğinde hem de.

0 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi