Eskişehir'de o atamalar iptal!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de o atamalar iptal!
A
a

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın, istifa etmeden 1 gün önce çok sayıda idari yönetici ataması yaptığı ortaya çıktı.  Çomaklı’nın bu atamaları vekaleten rektörlüğe getirilen Prof. Dr. Ali Savaş Koparal tarafından iptal edildi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberi: Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü olarak 2018 yılının Eylül ayından bu yana yaklaşık 2 yıl görev yapan Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı 8 Mayıs tarihinde sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Çomaklı’nın istifasından 1 gün önce ve istifa ettiği gün çok sayıda farklı ismi yeni görevlerine atadığı ortaya çıktı. Çomaklı’nın jet atamaları tartışmalara neden oldu… 

KOPARAL VEKALETEN ATANDI
Çomaklı’nın istifasının ardından Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’ne vekaleten ise Rektör Yardımcılığı görevini 2018 yılından bu yana sürdüren Prof. Dr. Ali Savaş Koparal atandı.

ÇOMAKLI ELEŞTİRİLERİN HEDEFİ
Çomaklı, rektörlüğü döneminde üniversite içerisinde aldığı kararlar, yaptığı ilginç açıklamalar ve sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle kamuoyunda sık sık eleştirilerin hedefi olmuştu. Çomaklı’nın, görevinden istifa etmeden önce,  üniversitenin önemli daireleri ve genel sekreterliklerine yaptığı atamalar ve birçok yeni görevlendirmeler dikkat çekti.  Atamaların büyük bir bölümü 7 Mayıs tarihinde yapılırken, Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı Fakülte Sekreterliği ile Genel Sekreter Yardımcısı kadrolarına atamalarının Çomaklı’nın istifa ettiği gün olan 8 Mayıs tarihinde yapıldığı iddia edildi.

SEHVEN AÇIKLAMASI!
Çomaklı’nın istifasından 1 gün önce yaptığı atamalar, “Yangından mal mı kaçırılıyor?” yorumlarına neden olmuştu.  Bu atamaların ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. YÖK tarafından vekaleten Rektörlük görevine getirilen Prof. Dr. Ali Savaş Koparal ise Çomaklı’nın istifa günü ve istifasından 1 gün önce yaptığı atamaları iptal etti. Koparal birimlere gönderdiği yazıda “Birimlerimize duyurulan idari yöneticileri atamaları sehven gönderilmiş olup işlem iptal edilmiştir. Bilgilerinize ve gereğini rica ederim” ifadelerine yer verdi. Çomaklı’nın yaptığı atamaların Rektör Vekili Koparal tarafından iptal edilmesi, Anadolu Üniversitesi içerisinde, “Yanlıştan dönüldü” olarak yorumlandı.
 
Çomaklı’nın, istifa etmeden önce yaptığı atamalar ve görevlendirmeler aşağıdaki gibiydi. Bu atamalar Rektör Vekili Koparal tarafından birimlere gönderilen yazıyla iptal edildi. İptal edilen işte o atamalar…
  • Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Yunus Uz, asaleten atandı.
  • İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı’nı asaleten yürüten Gülcihan Gürcan, asaleten atandı.
  • Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı görevini vekaleten yürüten Aynur Uzundumlu, İletişim Bilimleri Enstitüsü Enstitü Sekreteri olarak atandı.
  • Sağlık Kültür ve Sosyal Daire Başkanlığı görevini vekaleten yürüten Muzaffer Hoşgören, bu göreve asaleten atandı.
  • Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanlığı görevini vekaleten yürüten Bedia Çavga, asaleten atandı.
  • Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı görevini vekaleten yürüten Celal Avni Öztürk, asaleten atandı.
  • Açıköğretim Fakültesi Almanya Bürosu’nda bilgisayar işletmeni olarak çalışan Selahattin Tarhan, şube müdürü olarak atandı.
  • Genel Sekreter Yardımcısı kadrosunda olan Fedli Dumlu ise Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’na atandı.
  • Üniversite personeli Galip Özsarı, Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı.
    • Genel Sekreter Yardımcısı Galip Özsarı aynı zamanda, Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı Fakülte Sekreterliği görevini vekaleten yürütmek üzere görevlendirildi.
  •  
Kaynak : Haber: Kaan Özcan
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bilmiyorum 13 Mayıs 2020 04:34

Kurtlar sofrası o makam ve mevkiler.

0 0 Cevap Yaz
Doğru karar 12 Mayıs 2020 13:44

Yıllardır orda çalışıp yönetici kadrosuna gelmeyi hem mezuniyet hem de kapasite olarak hak eden bir çok kişi sırf torpili olmadığı için bir yere gelememiş. Dışarıdan transferlerle atamalar yapılmıştı yanlıştan dönülmesi isabetli karar olmuş.

2 14 Cevap Yaz
Giderayak 12 Mayıs 2020 12:03

Türkiyenin şüphesiz en büyük sorunu DÜRÜSTLÜK... Ne denebilir ki; yazıklar olsun hiç mi değişmez hep aynı durumlar bunlar. Ayıp, günah, utanma hiçbiri kalmamış insanlarda. Yahu eskiden yerde 50 tl görsek, haketmediğimiz bir para olduğunun bilinciyle, kim bilir kimin ekmek su veya ilaç parası diyerek sahibini araştıran bir toplumken nasıl böyle değişik bir toplum olduk çıktık pes vallaha...

2 14 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi