Eskişehir'de o açıklamaya sert yanıt! Son dakika...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de o açıklamaya sert yanıt! Son dakika...
A
a

Eskişehir AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay’ın “Büyükşehir Belediyesi’nin yapmadığı hizmetleri Cumhur İttifakı Belediyeleri kendi aralarında koordineli bir şekilde yapacak” paylaşımına CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’den cevap geldi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir CHP Milletvekili Utku Çakırözer Emine Nur Günay'ın açıklamasına cevaben “Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in hemşehrilerimize hizmet konusuna hiçbir zaman siyasi gözle bakmadığını herkes bilir” dedi.

Facebook hesabından açıklama yapan Utku Çakırözer’in açıklaması şöyle:
“Eskişehir’de hemşehrilerimize hizmet için yapılan tüm çalışmalar kimden gelirse gelsin değerlidir. Ancak bu yapılırken, Büyükşehir Belediyemizin siyasi ayrım gözetmeksizin verdiği hizmetlerin yok sayılması kabul edilemez.
• Bütünşehir Yasası ile 540 mahallemizin tüm sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi'ne geçtiği 2014’ten bu yana 14 ilçemize 1012 kilometre asfalt sathi ve beton yol yapıldı. Bu kapsamda Sivrihisar’da 104, İnönü’de 84, Mihalıççık’da 77, Beylikova’da 66 km, Çifteler’de 68 kilometrelik yol çalışması yürütüldü. Sadece Çifteler ilçemizde yapılan yol çalışmalarının toplam maliyeti 5.743.395 liraya ulaştı.
• Büyükşehir Belediyemiz ilçelerdeki tarımsal kalkınmaya destek olmak amacıyla oralarda kullanmadığı tüm arazileri hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin 12 belediyenin tamamına devretme kararı aldı. Sivrihisar ve Mihalgazi Belediye Başkanlarımızla bu devir imzaları geçtiğimiz günlerde atıldı.
• Tarımsal kalkınmaya can suyu olsun diye yapılan fide dağıtımında Büyükşehir Belediyemizin önceliği Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçelerimiz oldu. Ülkemizde ipekböcekçiliğini canlandırma projesini de Büyükşehir Belediyemiz  Sarıcakaya’nın Laçin Mahallesi'nde hayata geçiriyor.
• Hemşehrilerimize sanat ve meslek edindirme amacıyla kurulan ve kurulması planlanan Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezleri (ESMEK) arasında Sivrihisar, Çifteler, Beylikova, İnönü ve Mihalıççık da bulunmakta.
• Büyükşehir Belediyemizin 12 kırsal ilçe arasında en büyük hizmet binası Çifteler’e kurulmakta.
Hemşehrilerimize hizmet verirken belediyelerin eksikleri, aksaklıkları tabi ki olabilir. Ama bunun nedeni asla siyasi ayrımcılık olamaz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in hemşehrilerimize hizmet konusuna hiçbir zaman siyasi gözle bakmadığını da hangi partiden olursa olsun ilçelerimizdeki değerli Belediye Başkanlarımız ve o ilçelerdeki hemşehrilerimiz çok iyi bilirler.
Var olan eksikleri gidermenin yolu, haksız ithamlar yerine, büyükşehir ve tüm ilçe belediyelerimizin pandemi döneminde daha da azalmış olan milli bütçeden aldıkları kaynakları ayrım gözetmeksizin artırmaktan geçer.“

EMİNE NUR GÜNAY NE DEMİŞTİ?
AK Parti Eskişehir Dış İlçelerden sorumlu Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay ve Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmezi ziyaret etti.  
Milletvekili Günay “Dış ilçelerimizin en büyük sorunlarından biri köy yollarının bozuk olması, diğeri de kilitli parke taşı ihtiyacı. Bu sorunlara yerel çözümler üretmek adına Çifteler Belediye Başkanımız Kadir Bıyık’ın tarafıma ilettiği ilçemizdeki üretim projesini hayata geçirmek üzere Sayın Bakanımıza projeyi anlattık. Bu proje ile Çifteler Belediyesi’nin asfalt üretim tesislerinde üretim yapılması, ihtiyacı olan ilçelerimizin merkez ve köylerinin yollarının yapılması hedeflenmektedir. Enerji Bakanımızın da desteklediği proje için hibe malzeme desteği talebimiz olumlu karşılandı. Ayrıca kurulacak olan kilit parke taşı tesislerin de üretilen kaldırım taşları da yine hem Çifteler ilçemiz hem de ihtiyacı olan belediyelerimize dağıtılacak” dedi.



BÜYÜKŞEHİR’İN SORUMLULUĞUNDA
Günay sözlerine şöyle devam etti: “Yaptığımız ilçe ve köy ziyaretlerinde vatandaşlarımız bu konuda Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında olan noktalardaki mağduriyetlerini sıkça dile getiriyorlar. Bu proje ile Cumhur İttifakı ilçelerinde Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan ancak Büyükşehir Belediyesi'nin gerekli ilgiyi göstererek hizmet götürmediği noktalarda vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecek ve bu noktalara hizmet götürülecek. Yani bu proje sayesinde Büyükşehir Belediyesi'nin yapmadığı bazı işlere de çözüm üretmiş olacağız. Enerji Bakanımız Sayın Dönmez’e verdiği destek, Belediye Başkanımız Sayın Bıyık’a üretim bazlı yaklaşımı için teşekkür ederim.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kayakentli 28 Mart 2021 00:55

Günyüzü ilçesine nezaman yollar yatirimlar yapilacak

0 0 Cevap Yaz
Eses 26 Mart 2021 22:59

Vekil doğru söylemiş Eskişehir belediyeleri çalışmıyor ancak böyle çalıştığı ni görebilir iz belki

0 0 Cevap Yaz
Vatandaş 26 Mart 2021 22:57

Sayın vekil doğru söylemiş . alkışlıyor um

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi