Eskişehir'de nefes kesen deprem tatbikatı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de nefes kesen deprem tatbikatı!
A
a

Eskişehir Dorlion Arama ve Kurtarma (DAK) ekibi, olası bir deprem felaketine hazırlıklı olmak amacıyla nefes kesen tatbikata imza attı

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Dorlion Arama ve Kurtarma (DAK) ekibi, olası bir deprem felaketine hazırlıklı olmak amacıyla nefes kesen tatbikata imza attı. 
Kurulduğu günden itibaren bölgede ve farklı alanlarda faaliyetlerini yürüten DAK ekibi, çalışmalarını sürdürüyor. Ekip üyeleri, meydana gelebilecek her türlü acil durumlara hazırlıklı olabilmek adına, adeta nefes almadan çalışıyorlar. Tamamen gönüllülerden oluşan ekip, deprem, yangın, sel, su altı ve üstü, dağ arama kurtarma konularında eğitimlerine de ara vermeden devam ediyorlar. 
Gece geç saatlerde havanın yağmurlu olmasına rağmen Yenisofça Mahallesinde, kullanılmayan binada deprem tatbikatı yaptı. Senaryo gereği bir depremzedeyi büyük matkaplar ve balyozlar yardımıyla kırdıkları duvardan çıkaran ekipler, yaralıya müdahale ederek kendi imkanlarıyla kurtardı. 
Eskişehir'de faaliyet gösteren Dorlion Arama ve Kurtarma (DAK) halkın daha çok bilinçlenmesi için çaba gösterdiklerini ve gönüllülük esaslı bu tür oluşumlarda bulunmalarını arzuladıklarını belirttiler. 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi