Eskişehir'de ne zaman kurulacak?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de ne zaman kurulacak?
A
a

İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, ilimizde Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü’nün bulunmamasıyla ilgili meclise yazılı soru önergesi verdi

Sütiş Eskişehir
İlk olarak 8 Ocak tarihli gazetemizde Gazeteci Ali Baş’ın gündeme getirdiği ve ‘Eskişehir’i İhmal Etmeyin’ başlığıyla manşet haberimiz olan Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü ile ilgili konuya İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu soru önergesinde yer verdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yazılı önerge sunan Kabukcuoğlu, önergede şu ifadelere ver verdi: “Yunus Emre, Nasreddin Hoca gibi tarihi kişileri yetiştiren Eskişehir, ülkemizin kent ve yaşam kalitesi en yüksek illerden biri konumundadır. Kent ve yaşam kalitesinin yüksek olmasında kültür yapısının önemli bir etkisi vardır. Eskişehir, bu yapısıyla Anadolu coğrafyasındaki diğer illerimizden farklılık gösterir. Ülkemizde bulunan 13 opera ve bale salonundan 3'ü Eskişehir'de yer almaktadır. Toplamda 2 bin 285 seyirci kapasitesine sahip olan bu salonlardan birisi Anadolu Üniversitesi, diğer ikisi ise Eskişehir Büyükşehir Belediyesine ait Kültür ve Sanat Kompleksleri içerisinde yer almaktadır. Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Ülkemizde bulunan toplam 11 bin 672 opera ve bale solonu koltuğunun yaklaşık yüzde 20'si ( 2 bin 285) Eskişehir'de bulunmaktadır. 2011 yılından bu yana Eskişehir, Türkiye'de ulusal anlamda ilk kez düzenlenen Ulusal Opera ve Bale Günlerine ev sahipliği yapmaktadır.”

SORULARI SIRALADI
Önergede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın OMM açılış törenindeki ifadelerine de yer veren Kabukcuoğlu, “Ülkemizde, opera, bale ve müzik sanatlarını halka tanıtmak, yaymak ve bu alanda çeşitli etkinlikler düzenlenmesine yardımcı olmak amacıyla 6 Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü bulunmaktadır. Eskişehir böyle bir kültürel ve sanat birikimine sahip olmasına rağmen şehirde Devlet Opera ve Bale müdürlüğü bulunmamaktadır. 1309 sayılı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Kuruluşu hakkındaki kanunun 2.maddesinde yer alan hükme göre, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, lüzum ve imkan gördüğü şehirlerde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onayı ile Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri kurulabilmektedir. Bu bağlamda; Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, bir ilde müdürlük kurması için hangi kriterleri göz önünde bulundurmaktadır? Sahip olduğu kültür ve sanat birikimiyle birçok ilden farklılaşan Eskişehir'e bugüne kadar bir müdürlük kurulmamasının sebepleri nelerdir? Bakanlığınız Eskişehir'e Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü kurmayı düşünmekte midir? Bakanlığınızın bu yönde bir düşüncesi varsa Eskişehir Devlet ve Balesi Müdürlüğü ne zaman kurulacaktır?” sorularını yöneltti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi