Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de müzik ve eğlence yasak!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de müzik ve eğlence yasak!
A
a

Eskişehir Valiliği'nce dün açıklanan, 19 Mayıs'taki kutlamalar, resmi törenler, valilik ve kaymakamlıklarca düzenlenmesi uygun görülenler ile siyasi parti faaliyetleri hariç, açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü etkinliğin 24 Mayıs'a kadar yasaklanmasına dair karar ülke genelinde büyük tepkiye sebep oldu

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Valiliği'nce dün açıklanan, 19 Mayıs'taki kutlamalar, resmi törenler, valilik ve kaymakamlıklarca düzenlenmesi uygun görülenler ile siyasi parti faaliyetleri hariç, açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü etkinliğin 24 Mayıs'a kadar yasaklanmasına dair karar ülke genelinde büyük tepkiye sebep oldu. Tüm sosyal medya platformlarında bu yasak tartışılırken, kimi kullanıcıların "Eskişehir'de artık müzik dinlemek ve eğlenmek yasak" yorumları yaptığı görüldü.

#FestivalimeDokunma
Eskişehir'de 12-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan "Anadolu Fest Eskişehir" festivalinin hedef alınarak uygulandığı belirtilen yasağa karşı Twitter'da #FestivalimeDokunma etiketi günün en popülerleri arasına girdi.
Ulusal medya organları da Eskişehir'deki yasak haberine sayfalarında geniş yer ayırdı.

EkşiSözlük'te de gündem
Eskişehir'de uygulanan etkinlik yasağı, popüler tartışma platformu EkşiSözlük'te de gündem oldu. "10-24 Mayıs 2022 Eskişehir'de etkinlik yasağı" başlığı altında yorum yapan kullanıcıların yasağın sebebini sorguladığı, yasağın "yasam tarzına müdahale" anlamına geldiği yorumlarıyla, "Eskişehir'de artık müzik ve eğlence yasak" tanımını yaptığı görüldü.


 
Kaynak : AnadoluGazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
eses 11 Mayıs 2022 10:00

10 haberin 5 tanesi bu yasak üzerine yazılmış.sehrimizin başka sorunları yokmu.medya

4 1 Cevap Yaz
Rezalet 11 Mayıs 2022 08:29

Yasaklayın ki polisinize, bekcinize iş çıkmasın. Kahvede okey oynamaya devam etsinler. Sizin de kafanız rahat etsin. Spor, kültür, okul, teknoloji faaliyetlerini de yasaklarsaniz bırakın ülkeyi belki dünyanın en huzurlu kenti oluruz.

0 6 Cevap Yaz
Sezar 11 Mayıs 2022 08:11

Hiçbir gerekçesiz müzik yasağını, festival yasağını destekleyen nasıl Eskişehir'li, es es li olur inanılır gibi değil. Eskişehir 'de o zaman önce spor faaliyetleri yasaklansın olur mu?

1 5 Cevap Yaz
Selim Dağ 11 Mayıs 2022 00:23

Toplumun bir kesimini ötekileştiren, yok sayan yersiz ve hukuksuz bir karardır. Ötesi değildir.. Bu tip kararların 28 şubatçı ötekileştiren zihniyetten ne farkı var ? Dünden bugüne değişen hiç bir şey yok demek ki

0 3 Cevap Yaz
Orhan Karaveli 11 Mayıs 2022 00:06

Bu düpedüz özel hayata hükümet eliyle müdahaledir. Bunlar vallahi geldiği yeri çabuk unutmuşlar. Geldiğin yeri unutursan, gittiğin yolda kaybolursun. Bu kibir ve büyüklenme hayra alamet değil, Düşmez kalkmaz bir Allahtır.

0 4 Cevap Yaz
Çetin 10 Mayıs 2022 23:50

Bu yasaklara bugün ağzının suyu akarak sevinenler, destekleyenler, avuçları patlarcasına alkış tutup şakşaklayanlar unutmasınlar ki hükümetler gelip geçicidir, asıl baki olan devlettir. Yani bugün ülkede hiçte azınlık olmayan, özgürlüklerine, hayatlarına, yaşam tarzlarına müdahale ettiğiniz insanların seçtikleri hükümet yarın iktidar olursa ve bu iş rövanşa dönerse işte o zaman sizlerinde şu hakkımız elimizden alınıyor, bu hakkımız gasp ediliyor diye isyan etme gibi bir lüksünüz olmaz. O insanlarda bu sefer sizin için ohhh iyi olmuş diye söylerse haklarıdır. Dilerim kimse kimsenin hak ve özgürlüklerini gasp edip yasaklamaz. Ama bugün bu yasaklar ile rövanş siyasetine zemin hazırlandığı, toplumun bir başka kesiminin nefretinin kazanıldığı aşikârdır. Elbet bu devran dönecektir.

0 3 Cevap Yaz
es esli 10 Mayıs 2022 22:16

Karar yerinde olmuş ahlaksızlık diz boyu olan böyle festival olmaz olsun

6 0 Cevap Yaz
Ali 10 Mayıs 2022 20:59

19 Mayıs kutlamaları yasaklanayor .. Yunanistan la savaşıp yenilmişiz ve işgal edilmişiz gibi hissediyorum kendimi..

8 11 Cevap Yaz
Nadir

Yok yahu...

1 0
Es es 10 Mayıs 2022 20:47

Çok doğru yerinde bir karar. Sayın valiyi tebrik ediyorum. Kimsenin keyfi bu yüce milletin huzur ve güvenliğinden üstün değil. Valimizi ve iktidarı destekliyoruz.

12 9 Cevap Yaz
Hilmi 10 Mayıs 2022 17:43

Özgürlüğe darbe

7 11 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi