Eskişehir'de müşterileri için zammı erteliyorlar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de müşterileri için zammı erteliyorlar
A
a

Eskişehir’de Berberler ve Kuaförler Odası tarafından yapılan geçilen zamlı tarifeye karşı çok sayıda esnafın müşterilerine yeni fiyatları yansıtmaması vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.   

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de Berber ve Kuaförler Odası tarafından yükselen maliyetler sonrasında düzenlenen tarife fiyatları odaya kayıtlı üyelere gönderildi. Yaklaşık yüzde 50 yapılan zam sonrasında esnaf bu fiyat tarifesini müşterilerine uygulayamadı. Dükkân maliyetlerinin artmasına karşın berber tarifelerine yapılan zam, esnafın müşteriden tepki almasına sebep oldu. Berberlere gelen zamlar sebebiyle saçını uzatmaya, geç kestirmeye ve makine almaya başlayan vatandaşlar berberlerin işini olumsuz etkiledi. Bir süre belirli bir miktarda zam yapabildiklerini belirtilen esnaf, kendi işletmelerini ayakta tutabilmek için fiyatların artması gerektiğini söyledi.  

"MÜŞTERİ HAKLI AMA BERBER DE HAKLI"
Eskişehir’de erkek kuaförü Metin Yılmaz, zamlı tarifenin geldiğini ancak vatandaş tepkisi sebebiyle bunu uygulayamadığını söyledi. Müşteri kaybetmemek ve tepki çekmemek için berberlerin fiyatlarını uygun tutmaya çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, “Kuaförlere zam tarifesi geldi ama biz şu anda tarifeyi uygulamış durumda değiliz, dernekten gidip tarifemizi aldık ama vatandaştan bu ücreti alamıyoruz. Vatandaşın yükselen fiyatları kabul etmeyeceğini bildiğimiz için biz bunu uygulayamıyoruz. Ama maaşlarına gelen zammı aldıklarında biz de fiyat artışını uygulayacağız. Herkesin bir zamanı ve müşteri potansiyeli var. Biz dernekten gelen tarifeye göre zam yaptığımız zaman vatandaşlar tepki gösteriyorlar, tıraş olmaya gelmiyorlar. Biz de müşteri kaybetmemek ve fazla tepki çekmemek için zam yapmamaya çalışıyoruz. Fiyatlara zam geldikçe vatandaşlar saçlarını uzatıyorlar, tıraş olmuyorlar. Genelde 15-20 günde bir gelen adam 2 ay sonra gelmeye başlıyor ya da kendisi saçlarını kesiyor. Özellikle pandemi döneminde herkes makine aldı ve kendi kendine tıraş olmaya alıştı, zam geldiği için aynı şekilde devam ediyorlar. Böyle olunca ister istemez işlerimiz azalma gösterdi. Hemen hemen bütün berberler aynı durumda. Zam yapınca müşteri gelmiyor, müşteri haklı ama berber de haklı. Bizim de geçinmemiz lazım, bir yerden sonra mecburen o zammı yapacağız yoksa dükkanları kapatmamız gerekir” şeklinde konuştu. 
                            
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Musteri 12 Şubat 2023 21:03

Yazik gunah 15dk suruyo, 100tl tras olmaz.50tl bile cok evde makina ile oluruz mis gibi

0 1 Cevap Yaz
ismail 12 Şubat 2023 13:07

tamamen işçilik kardeşim bu kadar para nedir ya oturup kendilerinin düşünmeleri lazım

0 4 Cevap Yaz
Yavuz 12 Şubat 2023 13:00

Saç sakal 50 lira

1 1 Cevap Yaz
Mehmet 12 Şubat 2023 11:30

3 hafta da bir gidiyordum. Gitmem. Bu sureyi uzatırım olur biter.

0 3 Cevap Yaz
Halis 12 Şubat 2023 04:47

2 senedir kendim tıraş oluyorum, bi traş 100 lira olmuş çarşıda 130 tl az değil yani daha zam mı yapacaklarmış

0 3 Cevap Yaz
Esk26 12 Şubat 2023 04:46

En kenar mahallede saç tıraşı 90 tl olmuş tabi bu millet kendisi traş olucak

0 3 Cevap Yaz
Tuğrul 11 Şubat 2023 17:10

Bir saç sakal olmuş 125 lira. neden gideyim. Kendim keserim.

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi