Eskişehir'de müjdeli haber: Seferler başlıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de müjdeli haber: Seferler başlıyor!
A
a

   Hafta sonlarında tarihi bölgeyi gezmek isteyenlere müjdeli haber, Yazılıkaya'ya otobüs seferleri başlıyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Seyitgazi-Han yolunu tamamlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumartesi günü itibariyle Eskişehir’den Frig Vadisi’nin kalbi Yazılıkaya’ya otobüs seferlerini başlatıyor. Turistik bölgeye yakışır şekilde giydirilen otobüsün üzerinde bölgenin tarihi zenginliği yansıtan fotoğraflar yer alırken, “Eskişehir’den Yazılıkaya’ya, Yazılıkaya’dan Eskişehir’e” yazısı ile de bölgeyi merak edenlere açık davette bulunuluyor.

Eskişehir’e 80 km uzaklıkta bulunan ve 71 yıl sonra arkeolojik kazıların tekrar başladığı Yazılıkaya Midas Kale ve Frig Vadisi bölgesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan yol ile yeni bir aşamaya geçti. 68 kilometre uzunluğundaki yolu tamamlayarak güvenli ulaşımı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken binlerce yıllık gizemli tarihi ile Frig Vadisi’nin kalbi olan Midas Anıtı’na ulaşımı kolaylaştıracak yeni uygulamayı hayata geçiriyor.
   Eskişehir’den Han ilçesi Yazılıkaya Mahallesi’ne otobüs seferleri 29 Ekim Cumartesi günü itibariyle başlıyor. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü, 29 Ekim Cumartesi günü itibariyle Eskişehir-Yazılıkaya arasında hafta sonlarında seferler düzenleyecek.
Buna göre her hafta Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak seferlerin ilki 29 Ekim Cumartesi günü Odunpazarı’ndan saat 10.00’da hareket edecek olan siyah 104 numaralı otobüs ile başlayacak. Dönüş için ise aynı gün Yazılıkaya’dan Eskişehir’e 15.00’te otobüs hareket edecek. Frig Vadisi ve Yazılıkaya Midas Anıtı başta olmak üzere bölgenin tarihi alanlarını ziyaret etmek isteyenler 2 binişlik bilet tarifesi ile seyahat edebilecekler. 
 Odunpazarı’ndan hareket edecek otobüs Sarısungur ve Sarayören mahallelerinden Seyitgazi'ye ulaşarak buradan Yazılıkaya mahallesine geçecek. Dönüş yolunda ise Yazılıkaya’dan hareket edecek otobüs Çukurca, Şükranlı, Sarıcailyas ve Örencik mahallelerinden geçerek Seyitgazi ilçesine, buradan da Eskişehir’e ulaşacak.
Eskişehir'de müjdeli haber: Seferler başlıyor! 27.10.2022
Yetkililer uygulamaya bu hafta sonu itibariyle başlanacağını, ilerleyen dönemde talebe göre çalışmalar yapılacağını kaydettiler.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ayhan 29 Ekim 2022 02:52

İyi fikir bence, Sakarbaşı vb. mesire ve çeşitli sebeplerle gitmesi sevilen yerlere de böyle çalışmalar yapılırsa ve bilgisi verilirse memnun oluruz

0 1 Cevap Yaz
Mehmet 28 Ekim 2022 16:01

80 km lik yol. Şehir içi mantığı ile ayakta gittiğiniz de çekilir mi ?

0 2 Cevap Yaz
Vatandaş 27 Ekim 2022 23:28

Bende suya ve ulaşıma yaptığınız fahiş zamları geri alacaksınız sandım müjde deyince.

2 2 Cevap Yaz
NAİL AKBULUT 27 Ekim 2022 20:28

Çok güzel bir uygulama. Hayırlı uğurlu olması dileğiyle. 👏👏

0 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi