Eskişehir'de muhteşem program: Yarın gün boyu...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de muhteşem program: Yarın gün boyu...
A
a

Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 2 Eylül, düzenlenecek görkemli etkinlikler ile kutlanacak. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kurtuluş günü onuruna 7’den 70’e herkesi kucaklayacak çok sayıda program gerçekleştirecek.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir’in Kurtuluş Günü olan 2 Eylül’de 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından birbirinden özel çok sayıda etkinlik düzenlenecek.
3. Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu ve Spor Festivali ile başlayan Eskişehir’in kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları, 2 Eylül’de zirveye çıkacak. 2 Eylül Cuma günü yapılacak kutlamalar sabah 09.00’daVilayet Meydanı’nda düzenlenecek çelenk töreni ile başlayacak. 
3 Eylül günü 11.00’de Masal Şatosu Çocuk Kulübü tarafından “Eski Şehre Yolculuk” etkinliği düzenlenecek. Aynı etkinliğin ikinci senası 14.00’de gerçekleşecek.
30 Ağustos’ta başlayan ve 2 Eylül’de tamamlanacak olan “Sen Anlat Eskişehir” gezi yürüyüşü ise 14.00’te Espark AVM önünden başlayarak Kurtuluş Müzesi’nde sona erecek. Saat 15.00’te ise Bilim Deney Merkezi tarafından Sazova Amfi Tiyatro’da “Bilim Gösterisi” gerçekleştirilecek. 16.00’da Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Kanlıkavak Parkı mevkiinde “100. Yıl Sporcu Yürüyüşü” yapılacak. 17.00’de Osmangazi Spor Sahası’nda Minikler ve Veteranlar 100. Yıl Spor Şenliği gösteri maçları ve ödül töreni düzenlenecek.
20.00’de ise Senfoni Orkestrası Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde, “Eskişehir’in Kurtuluşu Özel Konseri” ile sanatseverlerle buluşacak. 
Günün son etkinliğinde ise Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda sevilen sanatçı “Melek Mosso” birbirinden güzel şarkılarıyla Eskişehirlilerin kurtuluş günü coşkusuna eşlik edecek. Halka açık ve ücretsiz gerçekleşecek konserle kurtuluş günü dolu dolu bir programla kutlanacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi