Eskişehir’de motosikletler el arabasına döndü!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de motosikletler el arabasına döndü!
A
a

Eskişehir’deki motosikletçiler akaryakıt zamlarını kontak kapatarak protesto etti. Tepebaşı Belediyesi önünde toplanan sürücüler, motosikletlerini elleriyle iterek kullandı. Ortaya çıkan ilginç görüntüler, “Motosikletler el arabasına döndü” dedirtti.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Tepebaşı belediyesi önünde toplanan onlarca motosikletçi kontak kapattı. Akaryakıt zamlarına dikkat çeken motosikletçiler adına konuşan 222 Eskişehir Motosiklet Derneği Başkanı Gürkan Güler, “Son yıllarda çevre bilinci ile birlikte artan bir motosiklet kültürü gelişmektedir. Bu kültüre duyulan ilginin yayılmasının yaşam koşullarına da direkt veya dolaylı yoldan olumlu etkileri vardır. Toplumun motosiklete olan ilgisi arttıkça özellikle büyük şehir merkezlerinde yoğunlaşan trafik karmaşasında pratik ulaşım ve tatil günleri şehir dışı kırsala, doğaya açılma aracı olarak görülmektedir. Dolayısı ile bu durum kısmen de olsa trafikteki büyük araç sayısını azaltmaktadır” dedi. Motorlu kuryelere de değinen Güler, “Aynı zamanda motorlu kurye olarak da adlandırılan ve sayıları hızla artan bir kolu hizmet aracı olarak da hayatımızda yer almaktadır. Büyük araçlara göre çevresel, ekolojik ve ekonomik olarak daha avantajlı olduğu için de bu ilgi gittikçe artmaktadır. Bu ve bunun gibi avantajlar doğrultusunda motosiklet kültürüne olan ilgiye, günümüz ekonomik koşulları ile artan akaryakıt fiyatlarından dolayı erişim sorunları sürücüleri ortaya camiası olarak çıkmaktadır. Motosiklet hükümetimizden motosiklet kültürüne olan bu ilgiyi teşvik edici ve erişimi kolaylaştırıcı adımlar atmasını rica ederiz” şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından tüm motosikletçiler motosikletlerini elleriyle iterek kullanarak zamları protesto etti.
Kaynak : Hilal Köver
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 17 Haziran 2022 17:23

Motorlara gel içlerinde ucuz motor yok neyin kafasında bunlar

3 1 Cevap Yaz
Kuş Ahmet 17 Haziran 2022 16:09

Bir çoğu, çalıştığı kurumsal firmaları ile yakıt dahil asgari gelir sözleşmeli olan motokuryeler ile geliri sabit ve gideri günden güne fazlalaşan sıradan vatandaşın kullandığı motor ve motosikletin yakıt alım gücünü karşılaştırmak gibi mantıksızlığa Allah kimseyi düşürmesin. Bakkalın alım gücü ile zincir marketin alım gücünü karşılaştırmadan yapılan, bakkal niye pahalı market niye ucuz serzenişine benziyor.

1 2 Cevap Yaz
Okur 17 Haziran 2022 12:28

Motosiklet keyfi araç kullanmasınlar. Moto kurye ler zamdan şikayet ediyormu hayır çünkü iş yapıyor para kazanıyorlar. Ee bu beyler gezecek diye oldu zam da gelmesin.

11 6 Cevap Yaz
Adil

Yani şu zamlarıda savunmazsınız be kardeşim ! Nasıl bir zihniyete sahipsiniz anlamadım. Ne yapsın millet? Devlet bu insanlardan motor alırken, yakıt alırken dünya kadar vergi almasını biliyor ama sonrada sizin gibiler çikıpta bunlar keyifçi binmeyiversinler motora diyor. Emin ol örnek verdiğin moto kuryeler bu zamlardan daha şikayetçidir. Para kazanıyorlarmış ya, bu benzin zamlarını kuryenin birine sor bakalım sana ne diyecek? Aldığın cevabı beğenmezsen, para kazanıyorsunuz ya ne bu şikayet diyebilirsin

1 4
. 17 Haziran 2022 11:06

Valilik onunde yapsaydiniz ya bunu belediyeyle ne alakasi var

8 4 Cevap Yaz
Hong Kong 17 Haziran 2022 11:03

Halk olarak, ortak paydada buluşup yönetenlere tepkimizi verebilirsek daha iyi yönetiliriz. Aksi halde, kimseden ses çıkmıyorsa herkes memnun anlayışı bu pahalılıkta bizi bitirecek. Yeter ki tepkimizi barışçıl, kırmadan dökmeden, kimseye zarar vermeden doğru kişilere yapalım. Örneğin; Dün 100 liraya peynir aldığın dükkandan, bugün aynı peyniri 120 liraya aldığında, bu ne ya sizde zamma doymadınız diye dükkan sahibini hedef almak yanlıştır

2 1 Cevap Yaz
Vural 17 Haziran 2022 09:42

Tabi tabi motosiklet olmazsa yaşamazsınız.

6 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi