Eskişehir'de mobilyacı esnafı da kan ağlıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de mobilyacı esnafı da kan ağlıyor
A
a

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, şehirde mobilyacı esnafının yoğunlukta olduğu Kurtuluş Mahallesi’ni ziyaret ederek, mobilyacı esnafını dinledi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, şehirde mobilyacı esnafının yoğunlukta olduğu Kurtuluş Mahallesi’ni ziyaret ederek, mobilyacı esnafını dinledi. Artan maliyetler ve hammaddedeki enflasyon artışının mobilya sektörünü de derinden etkilediğine dikkat çeken bölge esnafı, “Artık dükkana giren müşterimiz bile yüzde 90 azaldı. Müşteri görmeden dükkan kapattığımız günler oluyor. İnsanlarımız zorda kalmadığı sürece mobilya almıyor, alamıyor” dedi.
“SATIŞ YAPAMIYORUZ, DÜKKANA DA GELEN YOK!”
Artan maaliyetler, hammaddedeki enflasyon artışı mobilyacı sektörünü de vurdu. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, şehirde mobilyacı esnafının yoğunlukta olduğu Kurtuluş Mahallesi’nde esnafı ziyaret etti, sıkıntı ve talepleri dinledi.
Esnaf hammadde fiyatlarındaki artışın ürünlere de yansıdığını aktarırken, fiyatların 3 katı arttığına dikkat çekti. Çakırözer’in dinlediği bölge esnafı, “Eskiden satışlarımız olmasa bile dükkana giren müşteri olurdu. Artık bakmak için bile müşteri gelmiyor. Dükkana giren sayısı yüzde 90 azaldı. İnsanlarımız artık zorda kalmadığı sürece mobilyaya yönelmiyor, almıyor, alamıyor” dedi.
Mobilya sektöründe yaz aylarının en çok satış yapıldığı dönemler olduğunu söyleyen esnaf,  “Yaz dönemi bizim en yoğun olduğumuz, en çok satış yaptığımız dönemdi. Yazın satış yapar, kışın bu satışlarla dükkanımızı döndürürdük. Ama bu yaz dönemi öyle olmadı. İstediğimiz satışı yapamadık. Gün boyu dükkana müşteri uğramadığı zamanlar oluyor. Kışın nasıl olacak bilmiyoruz. Çoğumuz elektrikleri açmadan, kaloriferi açmadan dükkanda oturuyoruz” dedi.
“TAKSİT SAYIMIZI ARTTIRIYORUZ!”
Çakırözer’in dinleği başka bir mobilyacı ise, “İnsanların ihtiyacı var ama alım gücü yok. Bizler de onlara uygun ödeme olanakları sağlayacak taksit ve ödeme şekilleriyle yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.
Ziyaretleri sırasında konuşan CHP’li Çakırözer ise, “Önce pandemi şimdi ise enflasyondaki artış her sektörde olduğu gibi mobilya sektörünü de olumsuz etkiledi.  Vatadaşımız alamıyor, esnafımız satış yapamıyor. Dinlediğimiz her dükkanda büyük durgunluk var. Millet iktidarında esnafından çiftçisine, emeklisinden emekçisine 85 milyonun huzur ve refah içinde yaşayacağı bir Türkiye’yi yaratacağız” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ahmet 7 Kasım 2022 16:47

utku bey yanında ki beyle imalatçıları gezsin satıcıları değil ama yanında ki bey ekmek yediği yeri beyenmiyor galiba

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi