Eskişehir'de menopoz okulundan mezun oldular

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de menopoz okulundan mezun oldular
A
a

Eskişehir'de kadınların belirli yaş aralığında karşılaştıkları menopoz ve buna dair toplumda yeterli bilginin olmamasından yola çıkılarak açılan "Menopoz Okulu"nun ilk dönem programı tamamlandı.

Sütiş Eskişehir
İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Eskişehir Devlet Hastanesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi işbirliğiyle 5 hafta olarak düzenlenen programa katılanlara, "menopoz dönemine ilişkin yaşadıkları sıkıntıların önüne geçmeleri, bu dönemi etkileyen faktörler, bu dönemde görülen rahatsızlıklar ve baş etme yöntemleri, koruyucu sağlık uygulamaları, egzersiz, beslenme" gibi konularda eğitim verildi.

İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge, kapanış töreninde yaptığı konuşmada, Eskişehir'in bölgede sağlığın parlayan yıldızı olması noktasında gayret ve çalışmalarının kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla uyum içinde devam edeceğini belirterek, yakın zamanda Gebeliğe Hazırlık ve İnfertilite Okulu Projesi'ni hayata geçireceklerini kaydetti.

Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar Bildirici de bu projenin kadınların menopoz öncesi ve sonrasındaki problemlerinin çözülmesi için düzenlendiğini belirtti. 

Menopoz Okulu programına katılarak belgelerini alan kadınlar da eğitimin çok faydalı olduğunu kaydetti.

Törene, İl Sağlık Müdürü Bilge, Prof. Dr. Nedime Köşgeroğlu, hastane yönetimi, eğitimciler ve hastane çalışanları katıldı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
70127 29 Haziran 2018 14:36

Diplomalarını güle güle kullansınlar.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi