Eskişehir'de meclis üyesine sert tepki!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de meclis üyesine sert tepki!
A
a

Eskişehir Tepebaşı Belediye Meclisi’nde CHP’li Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Bolat’ın AK Partili meclis üyelerine yönelik küfür ettiği iddiası ortalığı karıştırdı. AK Partili Meclis Üyeleri Belediye binası önünde toplanarak Bolat’ın istifasını istedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu yaptığı basın açıklamasında, “CHP Meclis Üyesi bir arkadaşın haddini, terbiyesini ve ahlakını aşan bir seviyede meclis üyesi arkadaşlarımıza ağıza alınmayacak hoş olmayan hadsiz bir kelimeden dolayı, küfürden dolayı burdayız. Aslında söylenecek çok şey var ama.. Bu siyasetten öte insanlık suçudur, ahlak suçudur. Siyasetten öte mecliside, Belediyenin meclisinde, özel hukukun olduğu yerde bu zamana kadar hiç yaşanmamış bir ahlak seviyesinde, tehditle yaşanmış olayı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bunun takipçisi olacağız. Basın mensubu arkadaşlarımız aracılığıyla hemşerilerimize sesleniyoruz. Bu ahlaksızlığı hukuki kurallar çerçevesinde, yargı yolunun açık olduğunu ve bizlerinde takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum.  Bu yapılan ahlaksızca ve hatsizce yapılan olayı, CHP meclis üyesi arkadaşların dahi özür dilemesine rağmen, hukukun her zaman savunucusu olduğunu, hukukun savunucusu olduğu kisvesi altına sığınan ilçe başkanı bu yaşanan olayı desteklediğini söylüyor. Ben buradan bu arkadaşımızın da maalesef ki esefle kınıyorum.  Ne yaşanırsa yaşansın, ne konuşulursa konuşulsun, bu meclisin ahlakını bu meclisin samimiyetini bu şekilde darmadağın edemez. Darmadağın ettiği gibi de bu konunun hiçbir şekilde savunuculuğu yapılamaz.  Bu konu ile alakalı arkadaşlarımız Belediye Başkanı ile de görüşecek ve bir an önce istifasını istiyoruz. Bu samimi olan mecliste, bu ahlaksızca olan davranışın arkasında durmasını istemiyoruz. Eğer durulursa bizim gönlümüzde şu olur. Demek ki bu mantığın savunucuları olduğu ortaya çıkacaktır. CHP gurubunun bu konunun takipçisi olacağını ve bir an önce açıklığa getirileceğini düşünüyoruz” dedi. Sözü AK Parti Gurup Baskan Vekili Mustafa Birsen alarak mecliste yaşanan hadiseyi ayrıntılarıyla açıkladı. Birsen bu meclis üyesinin derhal istifasının alınmasını istediklerini de belirtti.

Tahammül edemediler!

CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç da yaşanan olayla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.
Haber Merkezi
Dalgıç,  “Atatürk’e kafir diyen din görevlisini istifaya davet edemeyen AKP’lilerin, Atatürk’ü savunan Hasan Hüseyin Bolat’ı istifaya davet etmeleri, nerede durduklarını ve kimin yanında olmayı tercih etiklerini bir kez daha ortaya koşmuştur” dedi.Dalgıç açıklamasında, “Yaşanan olayın özü, mecliste kaos yaratarak, Atatürk’e hakaret eden bir meczubun kınanmasının engellenmesidir. Bugüne kadar Belediye Meclisinin tüm toplantılarında her türlü konunun görüşülmesine tahammül eden AKP Meclis Üyeleri, konu Atatürk’ün savunulması olunca tahammül edemediler. Atatürk’e kafir diyecek kadar alçalan bir din görevlisinin, kınanmasını duymaktansa Belediye Meclisini terk etmeyi tercih ettiler. Bu davranışlarını bastırmak için de, CHP’li meclis üyesi Hasan Hüseyin Bolat’ın kendilerine hakaret ettiğini söyleyip, en iyi bildikleri iş olan, saptırma ve mağduriyet yaratma taktiğini yine uygulamaya koydular.  AKP İl Başkanın “O meclis üyesi, istifa edecek” şeklinde mafya jargonu kullanması ise kimden ilham aldıklarının son günlerde ortaya dökülmesi ile uyumludur. Her ne şart altında olursa olsun, tüm Cumhuriyet Halk Partililer ve vatansever yurttaşlar Atatürk’ü savunmaya devam edecektir. AKP’lileri, Cumhuriyetin kurucusuna hakaret eden bir utanmazın yanında değil,  bu ülkeyi savaş meydanlarda kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında olmaya davet ediyoruz” dedi.  

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi