Eskişehir'de marketlerdeki fiyatlar isyan ettirdi: Alamıyoruz!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de marketlerdeki fiyatlar isyan ettirdi: Alamıyoruz!
A
a

Eskişehir'de marketlerdeki fiyatların yüksekliğinden yakınan vatandaşlar: Bir hafta çilek alıyorsak, erik almıyoruz. Patlıcan alıyorsak, fasulye almıyoruz. Tercih etmek zorunda kalıyoruz. Et hele hiç evimize girmiyor

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Pandemi döneminde gıda ürünlerine zam gelmeye devam ediyor. Eskişehirli vatandaşlar da marketlerdeki fiyatlara tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Bir hafta çilek alıyorsak, erik almıyoruz. Patlıcan alıyorsak, fasulye almıyoruz. Tercih etmek zorunda kalıyoruz. Et hele hiç evimize girmiyor” dedi.
4 kişilik ailenin açlık sınırının 2 bin 736 lira, yoksulluk sınırının ise 8 bin 912 lira olduğu Türkiye’de gıda ürünlerine zam gelmeye devam ediyor. Market alışverişinden çıkarken fiyatlara tepki gösteren Eskişehirliler, gıdaya pandemi döneminde çok daha fazla zam geldiğini belirtti. Vatandaşlar, alışveriş yaparken birçok ürünü taneyle aldıklarını ya da tercih yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

ET EVİMİZE GİRMİYOR
Küfeylen Arısoy: “Fiyatlar pahalı. Zam belli oluyor markete girince. Bizim bir tane çocuğumuz var. Dört beş çocuğu olanlar ne yapacak? Hiç insaf yok bunlarda. Kendi ceplerini dolduruyorlar halkı hiç düşünmüyorlar. Her şeyi alamıyoruz. Eskiden kiloyla alıyorduk, şimdi taneyle alıyoruz. Bak bir tane limon alacağım. En çok gıdadan kısıyorum. Kıyafet almıyoruz zaten. Ayakkabıyı iki üç senede bir alıyoruz. Peynir, zeytin alamıyoruz. Et hele hiç evimize girmiyor.”

HER ŞEYDEN KISIYORUZ
Filiz Çetin: “Pandemi sürecinde fiyatların yüzde 200 arttığını düşünüyorum. Ucuz marketleri tercih etmeye çalışıyoruz ama onlarda da fiyatlar uçtu. Sadece gıda değil elimizi arttığımız her şeyde zam var. Alışveriş yaparken her şeyden kısıyoruz. Daha idareli olmaya çalışıyoruz. Az tüketmeye çalışıyoruz. Yoksa yetmez. Ay sonunu zor getiriyoruz. Ben memur olmama rağmen böyle. Emeklileri, asgari ücretliyi düşünemiyorum.”

VURDUKÇA VURUYORLAR
Halil Adıyaman: “Fiyatlar pahalı. Vurdukça vuruyorlar. Pahalı yani. Markete gittiğimizde zamları direkt hissediyorsunuz. Gıda ürünlerine yüzde 13.7 zam gelmiş diyorlar ama bence alakası yok. Yüzde 50 en az gelen zam. Geçen sene 1 liraydı domates, şimdi alıyorsun 4, 5 lira. Aldıklarımızdan kısmak zorunda kalıyoruz. Maaş aynı. Bir senede 150 lira zam oldu maaşa. Bir hafta çilek alıyorsak, erik almıyoruz. Patlıcan alıyorsak, fasulye almıyoruz. Tercih etmek zorunda kalıyoruz.”

BAZI ÜRÜNLERDEN VAZGEÇİYORUZ
Cavit Çankayacı: “Çok pahalı marketler. Çilek olmuş 15 lira. Emekliye maaşı anca yetiyor. Faturalar, kira derken. Yumurta, kiraz aldım çıktım. Yüzde 50 kısıyorum markete gidince. Canı istiyor insanın ama alamıyorsun. Karpuz 15 lira. Kavun pahalı. Bazı ürünlerden vazgeçiyoruz. Kavun, karpuz almıyoruz, üzüm almıyoruz. Çünkü çok pahalı. Emekli karpuz alamayacak durumda.” 
 

 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
SC 27 Mayıs 2021 12:43

Yaptığım yorum hoşunuza gitmedi mi?. Yanlı yayın yapıyorsunuz. Yazık.😡

0 2 Cevap Yaz
SC 26 Mayıs 2021 23:19

İsyan etme, sırası gelince sandıkta hesap sor..

0 1 Cevap Yaz
Latif yalkım 26 Mayıs 2021 01:43

Patlıcanın en kıralı kilosu 5 lira. Meyvelerin pahalı olmasının sebebi turfanda olmasıdır. Bakın size yemin ederek söylüyorum bizim kasap kuzu pirzola isteyenlere listeye yazıp 3 gün sonraya sipariş alıyor. Valallahi billahi yemin yemin yemin yetiştiremiyor...

6 3 Cevap Yaz
Çiftelerli 25 Mayıs 2021 18:02

Ekonomi ucuyooooooo

3 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi