Eskişehir'de mahkemede şaşırtan savunma

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de mahkemede şaşırtan savunma
A
a

Eskişehir’de semt pazarından dönmekte olan kadını dolandıran sanıktan "insan insana benzer" savunması...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: Eskişehir’de semt pazarından dönmekte olan Şenay S.yi, (51) dolandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık Yaşar K. (27) 5 yıl hapsi 10 bin lirada adli para cezasına çarptırıldı.
Eskişehir 1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Yaşar Karakuş, avukatı ile mağdur Şenay S., katıldı. Kolundaki bilezikleri alan sanıktan şikâyetçi olduğunu söyleyen Şenay Sülük “Olay günü ikamet ettiğim Emek Mahallesinde semt pazarı kurulmuştu. Evimin ihtiyaçlarını karşılamak için pazara gittim. Alış verişimi yaptıktan sonra evime dönerken tanımadığım şahıs yanıma gelerek eşimi tanıdığını selam söylememi istedi. Benimle ev kadar yürüdü. Apartmana girdiğimizde yardıma muhtaç kişi tanıyıp tanımadığımı sordu ve bana 2 bin lira parayı vererek fakirlere dağıtmamı istedi. Ben de kabul ettim. Daha sonra verdiği para ile birlikte kolumdaki altınları hocaya okutup geri vereceğini söyledi. Bende inanıp kolumdaki 2 bilezik ve künyeyi verdim. Asansörle yukarı çıkmamı arkadan kendisinin de geleceğini söyledi. İnandım ve dediğini yaptım. Bir süre yukarı katta bekledim. Gelmeyince aşağıya indim ve kimsenin olmadığını gördüm. Dolandırıldığımı anlayıp polise giderek şikâyetçi oldum” dedi.
Üzerine atılan suçlamayı kabul etmeyen sanık “İnsan insana benzer. O şahıs ben değilim. Beraatimi talep ediyorum” dedi. Mahkeme heyeti, sanığı “dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık” suçundan 5 yıl hapis 10 bin lira da adli para cezasına çarptırdı.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi