Eskişehir'de küçük esnafın yüzü güldü!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de küçük esnafın yüzü güldü!
A
a

Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle işlerinin geçen 2 yıla göre daha iyi olduğunu söyleyen Eskişehirli esnaf Ümit Altın, “İnsanların alım güçleri bir nebze olsun küçüldü. Eski günlere baktığımızda hiç yoktan damlıyor. Yine oluyor işlerimiz” dedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir ve Türkiye genelinde, Covid-19 nedeniyle son 2 yıldır dini bayramlarda sokağa çıkma yasakları uygulandığı için esnafın da işlerinde düşüş yaşandı. Bu yıl ise büyük oranda kaldırılan Covid-19 tedbirleri nedeniyle esnafın işlerinde bir hareketlilik başladı. Bayram öncesi vatandaşın alışverişe çıktığını söyleyen esnaf, son 2 yıla oranla işlerinin iyi olduğunu ifade etti. Büyük AVM’lere göre fiyatların kendilerine daha uygun olduğunu anlatan esnaf, alım gücünün düşmesiyle kendilerini tercih eden insanların sayısında bir artış olduğunu da belirtti.

GAYET GÜZEL GİDİYOR
Pandemi nedeniyle çok fazla sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Fevzi Beysel, “Fiyatlardan ötürü tedirgin vardı. Bayram öncesi endişesi vardı. İşler nasıl olur, alım gücü nasıl olur diye. Çok şükür erken başladı. Geçen hafta sonu başladı yoğunluk. Gayet güzel gidiyor. Mutluyuz, memnunuz. Güzel bir alışveriş var. Diğer AVM’lere baktığınızda daha uygun satıyoruz. Yüzde 23, yüzde 30 karla çalışıyoruz. Halkımızın her zaman yanındayız. İşimiz de güzel gidiyor çok şükür. Çocuk spor ayakkabıları, 100-140 lira, yetişkin spor ayakkabıları 150-220 lira arası değişiyor” diye konuştu.

HİÇ YOKTAN DAMLIYOR
Son 2 yıla göre bu bayram işlerinin daha iyi olduğunu söyleyen Ümit Altın, “Eskişehir geneline baktığımız zaman Eskişehir esnafı bu sene daha mutlu. Diğer seneler pandemiden dolayı kapalıydık. O dönemden sonra bu bizim ilk bayramımız. Gayet güzel gidiyor işler. İnsanların alım güçleri bir nebze olsun küçüldü. Herkes çarşıya geliyor uygun bulduğu şeyleri ihtiyaçları doğrultusunda alıyor. Biraz da olsa yüzümüz güldü. Eski günlere baktığımızda hiç yoktan damlıyor. Yine oluyor işlerimiz” şeklinde konuştu.

BİR HAFTADIR İYİ GİDİYOR
Son bir haftadır bir hareketlilik olduğunu belirten Fatoş Sale, “Bir haftadır bir yoğunluk var. Buranın fiyatları da uygun AVM’lere göre. Tercih ediyor insanlar artık. 2 yıl sonra yüzümüz gülmeye başladı. Yavaş yavaş işlerimiz açılıyor. İnşallah eski bayramlarımız gibi olur. Başlayan yoğunlaşma bir esnaf olarak bizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. 

 
Kaynak : Meltem Karakaş
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi