Eskişehir'de küçük esnaf çaresiz!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de küçük esnaf çaresiz!
A
a

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, market zincirlerinin A’dan Z’ye her ürünü satması sebebiyle tüccarın mağdur edildiğini, bu haksız rekabetin son bulması gerektiğini vurguladı.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir ekonomi haberleri

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, market zincirlerinin sebep olduğu haksız rekabet hakkında açıklamada bulundu. Güler açıklamasında, market zincirlerinin A’dan Z’ye her ürünü satmaları sebebiyle haksız rekabete sebep olduğunu ve tüccarı mağdur ettiğini ifade etti. Neredeyse her sokak ve caddede bulunan market zincirlerinin gıda maddesi dışında elektronik eşyadan kurbanlığa, kıyafetten mobilyaya kadar her türlü ürünü sattığını belirten ETO Başkanı Metin Güler, “Gıda ürünü satmak amacıyla açılan ancak neredeyse A’dan Z’ye kadar her ürünü satan marketler, kendi sektörlerinde faaliyet gösteren üyelerimizi rekabet edemeyecek konuma getirmiştir. Nasıl ki mobilyacılar gıda maddesi, manavlar elektronik eşya, hırdavatçılar cep telefonu satamıyor ise marketlerin de sattıkları ürünlere sınırlama gelmesi gerekmektedir. Ekonomideki durgunluğun ardından COVİD-19 salgını ile mücadele eden tüccarımız, zincir marketler karşısında yok olma tehlikesi yaşamaktadır. Şayet zincir marketler boyadan beyaz eşyaya, kurbanlıktan sebzeye kadar ne varsa satmaya devam ederse cadde ve sokaklarımızda küçük tacir diye tabir ettiğimiz firmaları yakın gelecekte görmemiz mümkün değildir” diye konuştu.

KÜÇÜK ESNAF ÇARESİZ İŞ YAPAMIYOR 
Tüccarın market zincirleri karşısında zor duruma düştüğünü belirten ETO Başkanı Metin Güler, “Küçük ölçekli firmalarımızın ticaretine devam edebilmesi için market zincirlerinin satış yapacağı ürünlere sınırlama getirilmesi zaruri hale gelmiştir. Zaten zor durumda olan tüccarımız, market zincirlerinin yarattığı haksız rekabet nedeniyle kiralarını ödeyemez, işlerini devam ettiremez duruma gelmiştir. Eskişehir Ticaret Odası olarak, ticaretin çarklarının dönmesi, tüccar ve esnafımızın da faaliyetlerini sürdürebilmesi için market zincirlerinden kaynaklanan bu haksız rekabet sebebiyle ilgili tüm kurumlarla temasa geçecek, sorunun TOBB nezdinde ilgili bakanlıklara iletilmesi ve çözülmesi için takipçi olacağız” ifadelerini kullandı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Küçük Esnaf 18 Temmuz 2020 15:35

Hamamyolu'nda kemer, çanta satan kırk yıllık dükkana gittim. Dükkan sahibi "Abi Espark'a bir bak..."dedi. Deden de kemer çanta satardı, baban da. Espark'ın getirdiği kemeri sen de getir, sana geleyim.

1 4 Cevap Yaz
Önce esnaf olsunlar 18 Temmuz 2020 14:48

Ben çarşı ortasındaki esnaftan 6 ay önce 35tl ye aldığım kırtasiye tipi sivri uçlu makasın, daha dün toptan plastik ve züccaciye dükkanında hemde aynısını 4.95 tl ye görünce hem kendime kızdım hemde küçük çaplı bir şok geçirdim. Düşünsenize nerde 4.95tl fiyat, nerde 35 tl fiyat ? Öyle değil mi ? Esnafların birçoğu fırsatçılık yapıyorlar, sonrada iş yok diye ağlıyorlar. Herkes dürüst olsa, memleket kalkınırdı çoktan. Hepsi diyerek genelleme yapmak doğru bir yaklaşım olmaz. Hata olur ama birçok esnaf 10 liraya gelen ürünü nasıl 25 liraya satarım derdine düşmüş. Örneğin x esnaf ayakkabıların hepsi 59 tl diyor ama o ayakkabıların içinde 30 tl olanıda 59 tlye satmış oluyor. Çoğunluğu zaten 30 tl olan ayakkabılardan ama adam niyetine girmiş köşeyi dönecek, yazıyor hepsi 59 tl diye. Bilmem anlatabildim mi ? Önce fırsatçılığı esnaflık olarak görmeyi bıraksınlar hele. Sonra avmleri şikayet edebilirler...

1 5 Cevap Yaz
Hakeden bulur

Para kazanamıyor, biraz kazansın diye küçük esnafa gidiyorsun, kurtlu küflenmiş makarnaları veriyor. Müşteriyi enayi yerine koyuyor küçük esnaf. Sanki zorla satıyor malını. Suratı sirke satıyor.

0 2
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi