Eskişehir'de kritik uyarı! Toplu taşımada...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de kritik uyarı! Toplu taşımada...
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, toplu taşımada maske zorunluluğunun devam ettiğini, bu konuda özellikle yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşların sorun yaşamaması için kurala uyulması gerektiğini belirtti.

Sütiş Eskişehir
11 Mart 2020’de Türkiye’de görülen ilk koronavirüs vakası ile başlayan zorunlu maske kullanımı Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı ile sona erdirilmişti.
4 Mart’taki yeni düzenleme ile kapalı alanlarda maske kullanımı kaldırılırken, uygulamada 2 istisnaya yer verilmişti. Toplu taşıma araçları ve hastanelerde bin vaka altına düşene kadar maske zorunluluğu devam ederken, yetkililer bu konuda kurallara riayet edilmesi gerektiğini belirtti.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de başta tramvay olmak üzere toplu taşımada halen maske zorunluluğunun devam ettiğini, bu konuda vatandaşlar arasında sorun yaşanmaması için kurala uyulması gerektiğini ifade etti.
Yetkililer, maske kullanımının kapalı alanlarda kaldırılması konusunda bazı vatandaşların toplu taşımada da maske kullanımını bıraktığı, özellikle yaşlı ve kronik sağlık sorunları bulunan vatandaşları zor duruma düşürmemek için devam eden kurala uyulması gerektiğini vurguladı.
Estram görevlileri de maske kullanımının devamlılığı ile ilgili tramvaylara uyarı afişleri asarak vatandaşları uyardı.  Afişte, “Sayın yolcularımız, İçişleri Bakanlığı’nın 4 Mart 2022 tarihli genelgenin 2. maddesinde belirtildiği üzere toplu taşıma araçlarında maske kullanımı zorunluluğu devam etmektedir. Salgının yayılmaması için göstermiş olduğunuz hassasiyet için teşekkür eder, iyi yolculuklar dileriz” ifadelerine yer verildi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Uyan yok 10 Mayıs 2022 16:46

Herkes hasta grip olduk deyip maske mesafe yok

0 0 Cevap Yaz
Seçmen 9 Mayıs 2022 16:27

Estram kendini belediyeden üstün görüyor sanki. Kurallara asla uyuşmuyor. Sayın başkan bunları görmeli.

0 0 Cevap Yaz
Yolcu 9 Mayıs 2022 16:26

Personeliniz uymuyor ilk önce kimseyide ikaz da etmiyorlar. Yazık.

1 1 Cevap Yaz
Okur 9 Mayıs 2022 16:21

Tramwaylarda otobüslerde dolmuşlar da kimse kurallara uymuyor. Çoğu maskesiz yolculuk ediyor. Ne tramway duraklarında güvenlikçi ler nede watman lar kimseyi uyarmıyor. Uyarı anonsu yapmıyor buna otobüs dolmuş şoförleri dahil. Bu suçtur. Sayın belediye gereğini yapmalı.

0 1 Cevap Yaz
yavuz 9 Mayıs 2022 15:37

Özellikle gençler takmıyor.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi