Eskişehir’de kritik açıklama: Yeni zamlar yolda!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de kritik açıklama: Yeni zamlar yolda!
A
a

Elektrik ve doğal gaz zamlarına ilişkin açıklama yapan TMMOB İKK İl Sekreteri Neşet Aykanat, “Zamların nedeni iktidarın ithal fosil yakıtlara dayalı ve özel şirketleri kollayan dışa bağımlı enerji politika ve uygulamalarıdır” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
1 Temmuz itibariyle geçerli olmak üzere elektriğe yüzde 12, doğal gaza yüzde 15 zam yapıldı. Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, KESK’e bağlı Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Eskişehir Şubesi ile siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarla ilgili basın açıklaması yaptı. Doğalgaz, elektrik ve LPG’ye gelen zamlara yenilerinin ekleneceğini ifade eden TMMOB İKK İl Sekreteri Neşet Aykanat, “Zamların nedeni iktidarın ithal fosil yakıtlara dayalı ve özel şirketleri kollayan dışa bağımlı enerji politika ve uygulamalarıdır” diye konuştu.

ENERJİ YOKSULLARI ARTIYOR
Elektriğe son iki buçuk yılda yüzde 70 zam yapıldığını söyleyen Aykanat, “Kâr garantili projelerde şirketler her türlü cezadan muaf kılınır ve kazançları güvence altına alınırken; işsizlik ve pahalılıkla boğuşan milyonlarca emekçi, emekli, esnaf ve işsizin sorunlarının çözümü için tek bir adım atmadan, hiçbir ekonomik destek vermeksizin evlerine kapatılan, aylardır salgından bunalmış kitlelere sabır ve tevekkül önerilmesinin yorumunu kamuoyuna bırakıyoruz. Covid-19 salgını nedeniyle, daha önce de işsiz olup şimdi iş bulma umudunu tümüyle yitirenler, salgın nedeniyle işyerlerinin daralma, küçülme ve kapanması nedeniyle işten çıkarılanlar, asgari ücretin yarısına bile varmayan düşük ücretlerle çaresiz çalışanlar, kapanan/kapatılan çok sayıda küçük işyerinin sahibi ile sayıları on milyonu geçen işsiz yurttaşlar, küçük üreticiler, düşük emekli maaşları ile yaşamlarını sürdürmeye yeterli olmayan emekliler, bütün bu kesimlerden milyonlarca yurttaş; elektrik, doğal gaz, su, telefon, internet faturalarını ödeyememekte, elektrik ve gazlarının kesilmesi ile enerji yoksulları arasına katılmaktadır. Bu durumu önlemek için kriz koşulları sona erene kadar zor durumdaki tüm yurttaşların ve kapanan küçük işletmelerin elektrik, su, doğal gaz, internet ve telefon hizmet bedelleri kamu tarafından karşılanmalıdır” şeklinde konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Levent 10 Temmuz 2021 11:20

Ceneni yorma neşet efendi, bu millet bu halinden memnun olduğu sürece sıkıntı olmazzz!

1 3 Cevap Yaz
Necip K 10 Temmuz 2021 11:19

Zamla yaşasak gene iyi hergün binlerce afgan mülteci sınırlarımizdan kaçak olarak ülkemize dadanıyorlar...

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi