Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de kredi patlaması! Son 6 ayda...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de kredi patlaması! Son 6 ayda...
A
a

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er, pandemi ve ekonomik problemlerin en fazla küçük esnafı vurduğunu söyledi. Son 6 ayda kredi kullanmak için esnaflardan çok büyük talep olduğunu belirten Er, esnafa verilen kredi miktarının 500 bin TL’den 1 milyon TL’ye yükseltildiğini de duyurdu

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er, esnafın zor günlerden geçtiğini söyledi. Kredi kullanmak isteyen esnaf sayısında büyük artış olduğunu ifade eden Er, “Bizim hitap ettiğimiz kesim küçük esnaf yani Ticaret Odası’na üye olmayan esnaflara hitap ediyoruz. 2021 yılı bizim için kara bir yıl oldu. Yaşanılan sıkıntılar da en fazla küçük esnafı vurdu. Pandemi döneminde kapanan iş yerleri, son zamanlarda fiyatların afaki bir şekilde artışı, akaryakıta gelen günlük zamlar…  Tabi ki hükümetimiz katkı olması için elinden geleni yapıyor ama bunlar çare değil” dedi.

ESNAFLARA İÇİM SIZLIYOR
Bir çok esnafın borcunu ödeyemeyerek icralık olduğunu kaydeden Er, “Biz buraya seçimle geldiğimiz için, esnafın arasından geldiğimiz için hiçbir esnafımızı avukata, icraya vermemek için direniyoruz. İcraya gönderdiğimiz esnaflara içim sızlıyor. Takibe düşen, icraya düşen çok fazla esnafımız var. Biz burada adil ve adaletli bir şekilde insan ayrımı yapmadan tüm esnafımıza faydalı olmaya çalışıyoruz. Ama bu esnafımızı da yaşadığımız pandemi, akaryakıta gelen zam dediğimiz zaman iğneden ipliğe geliyor, bu da bizim küçük esnafımızı çok çok mağdur ediyor. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz ama en çok etkilenen bizim küçük esnafımız oldu” şeklinde konuştu.

500 BİN TL’DEN 1 MİLYON TL’YE YÜKSELTİLDİ
Şu anda bankalarda kredi faizleri yüzde 30’un üzerinde olduğunu hatırlatan Er, “Bankaların bırak içerisine girmeyi kapısından geçemiyor bizim esnafımız ki bir tek Esnaf Kredi Kefaret Kooperatifleri var. Bunlarda da bu insanlar faize düşüyor, icraya avukata düştüğü zaman bankadan kırmızı kalem yedikten sonra sicili bozulduktan sonra da buradan da o krediyi kullanamıyor” dedi. “Son 6 ayda esnaftan krediye çok çok büyük bir talep var” diyen Er, “Şu anda bizim kredi faizlerimiz 9,5 olmasına rağmen çok çok uygun. Biz burada iş yeri edinme kredisi, sıfır araç edinme kredisi de veriyorduk. 10 gün öncesine kadar 500 bin TL’ydi. Şu anda 1 milyon TL’ye kadar sıfır araç kredisi, iş yeri edindirme kredisi, faiz yine aynı, 7 yıl ödemeli verebiliyoruz. Bugün esnafı gezin dolaşın sorun, kredi imkanı olan gelecek buradan kullanacak. Tek çaresi bu var” ifadelerini kullandı.

 
Kaynak : Hilal Köver - Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
esnaf 31 Mart 2022 00:42

batıyorlar

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi