Eskişehir'de KPSS tepkisi: İnsanların hayatlarıyla oynuyorlar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de KPSS tepkisi: İnsanların hayatlarıyla oynuyorlar!
A
a

KPSS’nin iptali ile ilgili düşüncelerini sorduğumuz Eskişehirli vatandaşlar, sınavın iptalinin doğru bir karar olduğunu söyledi. Vatandaşlar, “İnsanların hayatlarıyla oynuyorlar. Güven problemi oluştu” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
KPSS sorularının sızdırılması sebebiyle 31 Temmuz 2022'de yapılan KPSS oturumları iptal edildi. 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos 2022 tarihinde yapılması planlanan oturumlar da ertelendi. KPSS’nin iptali ile ilgili görüşlerini aldığımız Eskişehirli vatandaşlar, gelecek dönemlerde yapılacak sınavlar için endişeli olduklarını ve soru skandalının güven ortamını zedelediğini ifade etti.

Fahrettin Yarbaş
“Türkiye'de her şey oluyor. Her türlü üçkağıtçılık oluyor. Tabi ki diğer sınavlarda bir güven problemi oluşturur. Bunlar siyasi çıkarlar. Kendi menfaatlerini düşünür, yaparlar. İptal edilmesi doğru bir karar.”

Elvan Karakuş
“Türkçe öğretmenliği mezunuyum. 2010 yılında sınava girdiğim zaman da sorular çalınmıştı. O zamanda biz mağdur edilmiştik. Şimdi de diğer öğrencilerimiz mağdur oldular. Gerçekten çok yazık. Bunun ciddi bir yaptırımı olmalı.”

 Ömer Ayen
“İlk defa yaşanmıyor ve son kez de yaşanmayacak muhtemelen. Güven problemi oluşturacak. Zaten buna çok da güvenerek girdiğimizi düşünmüyordum. İnsanların bu konuyla alakalı tepki vermediğini görüyorum. Skandal yaratması gerekiyor ama çok gündem olmuyor.”

Hülya Mutlusoy
“İnsanların hayatlarıyla oynuyorlar. Güven problemi oluşturdu. Küçük oğlum üniversite sınavına girdi. Ben düşünüyorum acaba onda da bir şeyler var mı diye. Herkes çok kolaydı diyor ama çoğu da düşük puan alınca insan düşünüyor yani.”
Kaynak : Berivan HALİS
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Emre 12 Ağustos 2022 07:41

O soruları hazırlayan zümre soruları hazırladıktan sonra yayınevlerine de satıyor, cebini dolduruyor. Bu yüzden yayınevlerinde çıkan soruların aynısı yada benzeri sınavdada çıkıyor. Yayınevide şu kadar soru tutturduk şeklinde kendi reklamını yapıyor daha çok öğrenci çekip daha çok kitap satıyor. Ülkede adalet olmayınca herkes kafasına göre davranıyor. Olan milyonlarca kişinin emeğine oluyor.

0 0 Cevap Yaz
Osman Nuri 7 Ağustos 2022 16:24

Nasıl bir sorusturmaysa kim nasıl yaptı hala açıklanmıyor uyutmaca işler bunlar

0 1 Cevap Yaz
Çiftelerli 6 Ağustos 2022 16:18

Yeni bişeymi a dan z ye bütün sınav larda yapılan iş bu

1 1 Cevap Yaz
Çetin 6 Ağustos 2022 15:46

Fedöncüler insanlar hayatlarını çaldılar senelerdir, niye o zaman kpss iptal edilmedi?

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi