Eskişehir'de koronavirüs vakalarında endişe veren artış! Son dakika haberi...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de koronavirüs vakalarında endişe veren artış! Son dakika haberi...
A
a

Eskişehir’de Kurban Bayramı'ndan sonra vaka ve karantinalarda hızlı bir artış gözlenmeye başlandı

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: Eskişehir’de Kurban Bayramı'ndan sonra vaka ve karantinalarda hızlı bir artış gözlenmeye başlandı. Maske takmanın zorunluğu olduğu Eskişehir'de günlük yaklaşık 40 olan koronavirüs vaka sayısı, son bir ay içerisinde günde 150'ye kadar yükseldi. Öte yandan Eskişehir'de Mart ayından beri Covid-19 nedeniyle 61 kişinin de hayatını kaybettiği öğrenildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını ülkemizde de yayılmasını sürdürüyor. Eskişehir’de ise Kurban Bayramı'ndan sonra vaka ve karantinalarda hızlı bir artış söz konusu. İstikbal Gazetesi'nin haberine göre, maske takmanın zorunluğu olduğu Eskişehir'de daha önceleri günde 40 civarı koronavirüs vakası görülürken, son bir ay içerisinde bu rakam ne yazık ki günde 150'ye kadar yükseldi. 

Eskişehir'de koronavirüs açısından en riskli bölgeler

Eskişehir'de özellikle Odunpazarı ilçesine bağlı Emek, 71 Evler ve Huzur mahallelerinde yoğunlaşan vakalar nedeniyle çok sayıda ev karantinaya alınırken, kent genelinde 1200 kişi koronavirüs tedavisi görüyor. Bu vakaların sadece 300'ü hastanelerde, diğerleri ise evlerinde takip ediliyor.
Eskişehir'de Mart ayından bu yana koronavirüse bağlı yaşamını yitiren vatandaşlarımızın sayısı ise 61'i buldu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ismet çetin 10 Eylül 2020 13:52

Ankarada 2 gün önce günlük vaka sayısı 7000 lerde imiş.Eskişehirde yapılan testlerde %20 pozitif çıkıyormuş.Yani en az günde 200 hasta.Tuırkuaz renkli tabloda hala Türkiyede günlük vaka sayısı 1500 lerde.Çok tehlikeli durumdayız.Herkes çok dikkatli olmalı.

0 0 Cevap Yaz
Çifteler li 9 Eylül 2020 19:49

Kimse maske , mesafeye uymuyoki. Şehrimizde denetim de yok. Vatanini koruyamiyan suriyeliler bile maske tskmiyo. Bu bir ihbardir merkez iş bankasi yanindaki suriyelilerin işlettiği tantuni mekaninda onlarca kişi iceride maskesiz. Bizim zabita polis ise koşe basında cay sigara muhabbetinde. Zaten şehrimiz sahipsiz , amirler kontrol ettirmiyoki. Eskişehir imiz sahipsix

2 6 Cevap Yaz
Es 9 Eylül 2020 14:58

Belli bir kesim maske takmıyor ve burun açık Yada maskeler kolda olursa tedbirsizce davranılırsa Vaka sayısı tabii ki artar.

2 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi