Eskişehir'de koronavirüs vaka sayısı artıyor! İşte son rakamlar...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de koronavirüs vaka sayısı artıyor! İşte son rakamlar...
A
a

Eskişehir'de özellikle yaz mevsiminin başında günlük tek haneli rakamlara kadar gerileyen koronavirüs vaka sayıları tehlike verici boyutta yükselişte

Sütiş Eskişehir
Eskişehir son dakika haberi: Eskişehir'de özellikle yaz mevsiminin başında günlük tek haneli rakamlara kadar gerileyen koronavirüs vaka sayıları önlemlerin gevşetilmesi ve vatandaşların da gerekli önemi vermemesinin ardından tehlike verici boyutta yükselişe geçti. 

Eskişehir koronavirüs rakamları

Eskişehir'de koronavirüs vakaları nedeniyle çok sayıda evin karantina altına alındığı, bu evlerin özellikle Odunpazarı'na bağlı Emek, 71 Evler ve Huzur mahallelerinde yoğunlaştığı belirtiliyor. Kentte yaklaşık 1200 kişinin koronavirüs tedavisi görmekte olduğu, bu 1200 vakanın da 900'ünün evlerinde karantina altında olduğunun altı çiziliyor.
Eskişehir'de Temmuz ayından sonra günlük koronavirüs vaka sayılarının 40 civarında seyrettiği ancak özellikle Ağustos ayı ile vakalarda patlama yaşandığı ve rakamın 150'lere kadar yükseldiği öğrenildi.
Yetkililer korkutucu seviyede artan vaka sayılarına karşı vatandaşları alınan önlemlere uymaya davet ediyor. Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan "hayat eve sığar" uygulamasında Eskişehir'deki vaka yoğunluğunun da ciddi şekilde arttığı görülüyor.
Yaz mevsimi başında vakanın yoğun olduğu bölgeleri gösteren kırmızı rengine Eskişehir haritası üzerinde neredeyse hiç rastlanmazken, bugün aynı uygulamada Eskişehir'in bir çok noktası kırmızıya boyanmış görünmekte.

Eskişehir koronavirüs vaka sayıları 01 09 2020
Kaynak : AnadoluGazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
. 3 Eylül 2020 10:24

Zaten düzgün maske takan yok. Sosyal mesafeye uyan yok Artış normal

0 2 Cevap Yaz
ess 1 Eylül 2020 18:37

kimse maske takmıyor. artık dış mahallelerde değil şehrin vitrin mahallelerinde bile böyle. maske denetimleri ve cezalar arttırılmalı. görevli memurların maske takmaması halinde ciddi yaptırımlar olmalı.

1 4 Cevap Yaz
hakan tezcan 1 Eylül 2020 15:15

genelgeye rağmen kamu kurumlarının çoğu esnek çalışmaya geçmedi buda gerek sabahları, gerek mesai içinde, gerek yemekhanelerde,gerek mesai sonrasında büyük hareketliliklere sebep oluyor.üzerine 3 üniversite birden açılırsa sayılar alır başını gider.

0 8 Cevap Yaz
Dikkat yok 1 Eylül 2020 13:50

1 hafta içinde 5 düğün yapılıyor köylerde ne maske var ne mesafe..

0 8 Cevap Yaz
Melih 1 Eylül 2020 13:03

Emek mahallesinde fazla olmasının sebebi : şehirhastanesi tramvay hattının yetersiz olması. insanlar bir hafta öncesine kadar balık istifi taşındı. hal böyle olunca virüs hızlı yayıldı.

5 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi