Eskişehir'de koronavirüs vaka sayıları 1000'lere tırmandı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de koronavirüs vaka sayıları 1000'lere tırmandı!
A
a

Son günlerde Covid-19 vakalarının artmasına ilişkin konuşan SES Eskişehir Şube Başkanı Birtürk Özkavak, “Eskişehir’de de vakalar artıyor. Geçtiğimiz 1 hafta boyunca 500’lerden 1000’lere doğru tırmandığı yönünde duyumlarımız var. Gözlemlerimiz de bunu oldukça doğruluyor” dedi

Sütiş Eskişehir
Son günlerde artan Covid-19 vaka sayıları birçok vatandaşı tedirgin etmeye başladı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de vakaların arttığını ifade eden SES Eskişehir Şube Başkanı Birtürk Özkavak, vatandaşlara ve yetkililere seslenerek, maske, mesafe, temizlik kurallarına uyulması ve özellikle kapalı, kalabalık yerlerde maske kullanımının zorunlu olması gerektiğini belirtti.

VAKALAR ARTIYOR
“Giderek pandemin artma ve tekrarlama riskiyle karşı karşıyayız” diyen Özkavak, “Aldığımız haberler ve duyumlarımız ve bizzat sahada yaşadıklarımız bize Eskişehir özelinde vaka sayılarının tıpkı Türkiye’de olduğu gibi çok arttığını göstermekte. Neredeyse geçtiğimiz 1 hafta boyunca 500’lerden 1000’lere doğru tırmandığı yönünde duyumlarımız var. Gözlemlerimiz de bunu oldukça doğruluyor” diye konuştu.

ERKEN NORMALLEŞİLDİ
Çok erken bir şekilde pandemi bitmiş gibi davranıldığını söyleyen Özkavak, “Aslında pandemi baştan beri gerekli bilimsel anlayışla, gerekli soğuk kanlılıkla yönetilmediği için ve geçtiğimiz günlerde de artık pandemi bitti gibi bir algıyla yöneticilerin öyle bir algıyla insanlara çok erken rahatlama sağladığı için bugünlerde bir artışla karşı karşıyayız. O kadar çok rahatlama, kalabalıklarda maskesiz dolaşma, yoğun bir şekilde bir arada bulunma görüntüleri o kadar arttı ki bütün bu tabloların başında yöneticilerin payı oldukça büyük” şeklinde konuştu.

MASKE TAKILMASI ŞART
Ne yazık ki bizim sağlığımız, emekçilerin sağlığı yeterince düşünülmediği için hep beraber bir rehavete kapıldık ve hastalık bitmiş gibi davrandık. Hepimizin ailesine tekrar hastalık girdi, yakınlarımız bir bir hastalanmaya başladı. Bu tablodan korunmanın yöntemi temel korunma yöntemlerini tekrar hayatımıza sokmak. Lütfen kalabalıklarda, toplu taşımada maskelerimizi takalım. Özellikle hastanelerde takalım. Birçok vatandaşımız hastaneye maske takmadan gidip gelmekte. Bu şekilde hem sağlık emekçilerinin hem kendi sağlığınızı tehlikeye atıyorsunuz. Halkımız ciddi şekilde uyarılmalı. Televizyonlarda gerçek rakamlar açıklanmalı. Bütün yöneticilerin bu konu üzerine gitmeli” ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ

 
Kaynak : Meltem Karakaş
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi