Eskişehir'de koronavirüs uyarısı: Grip sanmayın!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de koronavirüs uyarısı: Grip sanmayın!
A
a

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de artan koronavirüs vakaları hakkında konuşan Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Metin Kamış, “Gribim diye düşünüp test yaptırmaktan kaçınmamak gerekiyor” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Son günlerde koronavirüs vaka sayıları yükselişini sürdürüyor. Sadece Türkiye’de değil tüm Dünya’da artan vaka sayıları, insanların genelinde tedirginliğe neden oluyor. Koronavirüsün yanı sıra grip ve nezle salgınının da var olduğu şu dönemde bireysel tedbirler ön plana çıkıyor. Caddelerde ve sosyal alanlarda bireysel maske kullanımının arttığı şu günlerde tedbirler sık sık gündeme geliyor. Mevsimsel rahatsızlıklarla koronavirüsün benzer semptomlar göstermesi de vaka sayılarının artışında önemli rol oynuyor. Uzmanlar ise hastalık belirtisi var olan kişilerin derhal test yaptırması konusunda ve zamanı gelen hatırlatma dozlarının önemi hakkında uyarıyor.

“Ömür boyu bağışıklık kazanılan bir hastalık olmadığını kabullenmek gerekiyor”
Risk grubundaki vatandaşların tekrar maske kullanması gerektiğini belirten Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Metin Kamış, hatırlatma dozunun da önemine değindi. Koronavirüsün tekrar bulaşabilen bir hastalık olduğunu hatırlatan Kamış, “Geçtiğimiz aylarda pandeminin etkisinin azalmasıyla tedbirlerin büyük çoğunluğu geri çekildi. Lakin son günlerde özellikle şehrimizde artan vaka sayıları sebebiyle vatandaşlarımızın çok daha dikkatli olması gerekiyor. Toplu taşımada veya kalabalık alanlarda maske takma zorunluluğu olmamasına rağmen bence yine de maske takılmalıdır. Özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız,65 yaş üstü vatandaşlarımız ve sağlık çalışanlarının maske kullanımına azami düzeyde özen göstermesi gerekmektedir. Bu grup vatandaşlarımızdan hatırlatma dozu süreleri gelenlerin de aşılarını mutlaka yaptırmalarını öneriyorum. Vatandaşların koronavirüsün bir defa geçirilip ömür boyu bağışıklık kazanılan bir hastalık olmadığını kabullenmesi gerekiyor. Bu sebeple koronavirüse yakalanıp atlatılsa da vatandaşlarımız önlemlerini almaya devam etmelidir” dedi.

“Gribim diye düşünüp test yaptırmaktan kaçınmamak gerekiyor”
Son günlerde grip ve nezle hastalıklarının da yoğun şekilde halk arasında yer aldığını ve vatandaşların kafa karışıklığı yaşadığını belirten Eczacı Metin Kamış, şu ifadeleri kullandı:
“Vatandaşlarımızın herhangi bir zorunluluk olmamasına rağmen kuralları kendilerinin uygulamasını tavsiye ediyorum. Özellikle şu dönemde normal grip ile koronavirüs benzer etkiler gösteriyor. Bu da vatandaşlarımızın kafasını karıştırabilir. Ben nasılsa gribim diye düşünüp test yaptırmaktan kaçınmamak gerekiyor. Eğer ki grip enfeksiyonuysa ilaçları düzenli kullanmanın yanında dinlenmek ve bol sıvı tüketmek, hastalığın çok daha çabuk atlatılmasını sağlayacaktır.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 26 Temmuz 2022 23:04

Sayın belediye yetkililerinden rica ediyoruz tramwaylarda yazın klimalar aşırı soğuk da çalışıyor genelde insanlar terli oluyor aniden de aşırı soğuk ortama girince soğuk algınlığı başlıyor yaşlılar dahada kötü etkileniyor lütfen tramwaylarda klimaları aşırı soğuk çalışmasın. Umarız bir yetkili müdahale eder. Değişen bişey yok çünkü.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi