Eskişehir'de koronavirüs rakamları hız kesmiyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de koronavirüs rakamları hız kesmiyor!
A
a

Eskişehir'de vaka sayılarının arttığını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz haftalarda duyurmuştu. Son verilere göre, Eskişehir'de koronavirüs vaka sayılarında rekor seviyede bir artış söz konusu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eskişehir haberleri

Edinilen son verilere göre, Eskişehir’de Mart ayından bu yana 200 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Nisan, mayıs, haziran ve temmuz, hatta ağustos aylarına baktığımızda Eskişehir koronavirüs salgınının en az görüldüğü iller arasında yer alıyordu. Sağlık Bakanlığının açıkladığı ısı haritalarında ilimizin 3-4, bazen 7-8 bölgesi kırmızı gösteriliyordu. Yani salgın tehlikesinin o bölgelerde daha yaygın olduğu belirtiliyordu. O bölgelerde yaşayanlar filyasyon ekipleri tarafından takip altında tutuluyor, virüsün daha yaygın olduğu bölgelere de insanlar çok mecbur olmadıkça gitmiyordu. Ağustos ayına kadar koronavirüs salgınından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 50’ler civarında idi.

1 Haziran’daniti baren başlayan “yeni normalleşme” süreci ile birlikte, şehirlerarası seyahat yasağının da kalkmasının ardından insanlar uyulması gereken kuralları ve kendi sağlığını hiçe saymaya başladı ve salgın kontrolden çıktı.

Eskişehir’deki koronavirüs vakalarındaki artış Sağlık Bakanlığı’nın HES mobil uygulamasına da yansıdı. Eskişehir’in risk haritası son 15 günde kentin neredeyse tamamında ‘yüksek risk’ anlamına gelen kırmızı renge boyandı. Eskişehir’de kent merkezinin yanı sıra en çok koronavirüs vakasının yaşandığı ilçe Sivrihisar gözüküyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eskişehir’de 5 bin 200 pozitif vakanın evlerinde tedavi gördüğü açıkladı. Koronavirüs tedavisi sağlayan Yunus Emre Devlet, Şehir Hastanesi ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinin pandemi servislerinde ise yaklaşık 550 kişinin tedavileri ise sürüyor.

Bakan Koca’nın koronavirüs vakalarının artış gösterdiği iller arasında gösterdiği Eskişehir’de, tedbirlere uyulmaması endişe yaratıyor.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ahmet cengiz 31 Ekim 2020 20:23

Eskişehirde Günlük 1000nin üzeri görülmeye başlandı hastaneler doldu tedaviler evden yapılıyor sokakta yürürken ölümleri görmeden o maskeyi takmıyacaz anlaşılan. Maske takmak için daha neyi bekliyorsunuz?? Vatandaş tvye aldanıp her şey nolmale döndü sanıyor ama yanılıyor.

2 1 Cevap Yaz
Çifteler li 30 Ekim 2020 19:25

Eskişehir sahipsiz kent ne zabita ne polis denetleme yapmiyoki. İş bankasi merkez şbsininin yanında suriyelilerin işlettigi mekana bi denetleme yapsaniz rezilliği goreceksiniz. Yetkililer nerede .

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi