Eskişehir'de koronavirüs onları devirdi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de koronavirüs onları devirdi!
A
a

Eskişehir'de, tüm Türkiye'de olduğu gibi, koronavirüsle mücadele devam ederken, salgından ekonomik olarak en çok etkilenenlerin başında küçük esnaf geliyor. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen bu yıl 995 esnafın kepenk kapattığını duyurmuştu. Yapılan araştırmaya göre en çok etkilenen sektör bakkallar oldu.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Koronavirüsün ülkemizde görülmeye başladığı Mart ayından bu yana en çok etkilenen sektör esnaf oldu. Esnaflar çoğu zaman yaptıkları açıklamalarda evlerine ekmek zor götürdüklerini ifade etmişti. Esnaflar bu zor günlerde devletten destek beklediler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen gün esnaf için destek açıkladı ancak esnafın beklentisini karşılamadı. Geçen gün Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen bu yıl 995 esnafın kepenk kapattığını duyurmuştu. Yapılan araştırmaya göre en çok kepenk kapatan sektör bakkallar oldu.

Eskişehir’de yapılan araştırmaya göre ise salgın sürecinde en çok etkilenen sektörlerin başında bakkallar, kahveciler,  kuaför ve berber salonları, tuhafiye esnafı, servisçiler ve lokantacılar geliyor. Bazı sektörler de küçük esnaf tamamen kepenkleri indirirken, bazı sektörler de ise işletmeyen esnaf bir başkasına dükkânı devrediyor. El değiştiren dükkânların da birçoğu ayakta kalmakta zorlanıyor.

İşte sektör sektör 1 Ocak 2020 tarihinden Aralık ayına kadar kapatan ve devreden esnaf sayısı:
  • Bakkallar ve Bayiler Odası devreden esnaf sayısı: 550
  • Lokantacılar: 140 kapatan
  • Kahveciler: Kapatan 150 (Oda Başkanı Zeki Çoban, henüz kendilerini yasal olarak gelmediğini ancak ortalama her ay 15 esnafın sandalye masa topladıklarını söyledi.)
  • Berber ve Kuaförler:  Kapatan: 117
  • Servisçiler: Devreden 74 kişi
  • Tuhafiyeciler: Kapatan: 54
  • Servisçiler: Devreden 74 kişi (İşi yürütemeyen esnaf, servislerini başkalarına devretmekte çare buldu)
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi