Eskişehir'de koronavirüs ilaçlarında "etiket" şoku

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de koronavirüs ilaçlarında "etiket" şoku
A
a

Eskişehir'de korona virüs testi pozitif çıkan baba ve oğlu için filyasyon ekiplerinin bıraktığı ilacın son kullanma tarihinin geçtiği ortaya çıktı

Sütiş Eskişehir

Eskişehir'de Covid-19 test sonuçları pozitif çıkan vatandaşlara tedavi için verilen ilaçlarda son kullanma tarihlerinin geçmesine rağmen üzerlerine yapıştırılan yeni etiketlerle son kullanma tarihlerinin uzatıldığı iddia edildi.

Eskişehir'de koronavirüs testi pozitif çıkan baba ve oğlu için filyasyon ekipleri eve gelerek kullanmaları gereken koronavirüs ilaçlarını bıraktı. Aldığı ilaçları inceleyen baba, kutulardan birinin üzerindeki "Eylül 2022" olarak belirtilen son kullanma tarihi etiketini kaldırdığında kutu üzerinde basılı gerçek tarihin "21 Mart 2021" olduğunu fark etti. Bu tarihin, sonradan yapıştırılan etiketle 1,5 yıl ileri çekildiğini gören baba, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü'nü aradı, ancak aldığı cevapla ikinci bir şoku daha yaşadı.
İstikbal Gazetesi'nin haberine göre, İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin koronavirüs hastası babaya, ilacın Türkiye genelinde bu şekilde dağıtıldığını, bu şekilde kullanması gerektiğini ve bir şey olmayacağı cevabını verdiği öğrenildi.

Bu duruma tepki gösteren vatandaş ise ilacın son kullanma tarihi geçtiği için kullanmayacağını söyledi.

İLACIN ETKİSİ AZALABİLİR

Eskişehir Eczacılar Oda Başkanı Metin Kamış ise bazı ilaçların son kullanma tarihinden sonra da kullanılabileceğini ifade ederek, "Bazı ilaçlar son kullanma tarihinden 4-5 yıl sonra da kullanılabilir. Ancak ilaçların uygun şartlarda saklanmış olması gerekiyor. Salgın döneminde Koronavirüs ilaçlarına çok fazla talep olması nedeniyle depolardaki ilaçlar kullanılıyor olabilir. İlacın uygun şartlarda saklanmış olmasıyla birlikte son kullanma tarihi geçtikten sonra kullanılan ilaçların biraz etken maddesi düşmüş olabilir. Yani ilacın faydası yüzde 90-95 civarında olabilir" dedi.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi