Eskişehir'de koronavirüs çıkan fabrikada işçiler çaresiz!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de koronavirüs çıkan fabrikada işçiler çaresiz!
A
a

Eskişehir'de kimi çalışanlarında koronavirüs görülen fabrikanın işçileri çaresiz durumda

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: Eskişehir organize sanayi bölgesinde bulunan bir tekstil fabrikasında işçilere mesaj atılarak, bazı çalışanlarda koronavirüs çıktığı belirtildi ve işçilerin kendi önlemlerini almaları istendi. 
Koronavirüs salgını tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına almaya devam ediyor. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir tekstil fabrikasında çalışan bazı personellerin COVİD-19 testi pozitif çıktı. Bir Nisan tarihine kadar üretime devam eden fabrika, bu tarihten itibaren süre belirtilmeden üretime ara verdi. İlk etapta işçilere herhangi bir bilgi verilmese de sonrasında atılan mesajda işçiler gerçeği öğrendi. İşçilerden bazılarının rahatsızlanması ve hastanelere başvurmasıyla yapılan COVİD-19 testleri pozitif çıktı. 

"Yapacak bir şey yok"

Bunun üzerine fabrikadan işçilere şu mesaj atıldı: “Arkadaşlar birkaç personelimizde COVİD-19 testi pozitif çıktı. Tüm arkadaşlar 1 Nisan tarihini 1. gün olarak kabul etsin. Ve 14 gün boyunca kendini izole etsin. Herhangi bir rahatsızlık hissettiğinizde sağlık kuruluşuna başvurun. Ailenizden de mümkün olduğu kadar mesafeli yaşayın, 1 metre kuralına uyun. Yapmanız gereken sadece kendinizi izole etmek bir rahatsızlık hissederseniz hastaneye başvurmak. Maalesef başka yapacak bir şey yok. Arkadaşlar tek tek aramanıza gerek yok. Buraya yazdığımdan fazla bilgi veremem. İsim vermiyoruz çünkü herkes bu tedirginliği yaşamalı ve kendini izole etmeli.”

Endişe verici

Bir an önce doğru bilgiye ulaşmak isteyen işçiler ise, kendilerine testi pozitif çıkan kişilerle ilgili gerçek bilgilerin verilmesi durumunda o kişilerle temas kuranların daha dikkatli olacağını, bu şekilde süren belirsizliğin daha korkutucu ve endişe verici olduğunu söyledi.



 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ali Haydar 8 Nisan 2020 15:20

Bunu neden açıkça belirtiyorsunuz acaba? Bu olay gerçek olabilir Ya da art niyetli de olabilir! Bunu yapan mahluk her kimse kasıtlı bir olarak bunu yapmıştır! Bunun teyidini yaptınız mı acaba? Bunu her kim hangi mahluk yaptıysa cezasız kalmamalı. Sayın gazete yetkilileri bunu lütfen gerekli makamlara bildirin lütfen. Bence polise ya da jandarmaya bildirilmesi gerekiyor.

2 0 Cevap Yaz
Haber 8 Nisan 2020 14:04

Fabrikanın ismini yazsanız orada çalışanlarla görüşenler buluşanlar haberder olsa daha iyi değilmi şu anda yaptığınız haber sadece insanlarda merak uyandırmak ve stres yaratmaktan başka bir şey değil tamamen kaos yaratmak

0 1 Cevap Yaz
Hangi Fabrika 8 Nisan 2020 10:55

Bir fabrika dendiğine göre parası ve malı bol olan bir fabrika. Fabrikanın adını yazın da kamuoyu öğrensin. tedbir daha kolay alınır o zaman.

1 3 Cevap Yaz
Sefa

Ben o fabrikada çalışıyorum gayette iyiyim ve iyiyiz!!! Ve biz izindeyiz zaten böyle bir şeyde yok.evet bir arkadaşımız izinde hastaneye yatmış ama neden??? Siz ne biliyorsunuz da konuşuyorsunuz??? 7 yıldır çalışıyorum çok ta memnunum ...haa çok derdinde kaldıysanız siz yazın ben cvp vericem size👈👍

0 2
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi