Eskişehir'de korkunç bilanço: 10 hektar...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de korkunç bilanço: 10 hektar...
A
a

Eskişehir’de dün öğle saatlerinde başlayan ve hızla müdahale edilerek saatler sonra söndürülen yangında, yapılan ilk incelemelere göre 10 hektarlık meşe ve karaçam ormanı zarar gördü

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir’de dün öğle saatlerinde başlayan ve hızla müdahale edilerek saatler sonra söndürülen yangında, yapılan ilk incelemelere göre 10 hektarlık meşe ve karaçam ormanı zarar gördü.
Yangın, dün öğle saatlerinde Eskişehir’in Han ilçesi Akhisar Mahallesi ile Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesi Kıyır köyü arasında kalan ormanlık alanda meydana geldi. 112’ye gelen ilk ihbarın ardından Orman Genel Müdürlüğü tarafından çevre illerden helikopter ve uçaklar yönlendirilerek havadan ve karadan müdahale başladı. Yangında 15 helikopter, 4 uçak, 60 adet arazöz ve pikap, 9 iş makinesi ve 232 personel görev yaparken, çevredeki ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediye itfaiye araçları su takviyesinde bulundu.

10 hektarlık meşe ve karaçam ormanı zarar gördü
Ekiplerin yoğun müdahalesinin ardından yangın, dün saat 20.00’de kontrol altına alındı. Sonrasında ise gece boyunca soğutma çalışmaları yapılarak tamamen söndürüldü. Yapılan ilk incelemelerin ardından yangında 10 hektarlık meşe ve karaçam ormanının zarar gördüğü belirlendi. Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Boz, “Allah tekrarını göstermesin” diyerek yangına katılan bütün ekiplere teşekkür etti.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi