Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de kombiler yandı, faturalar cep yaktı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de kombiler yandı, faturalar cep yaktı!
A
a

Havaların soğumasıyla kombiyi açtıklarını anlatan Eskişehirli vatandaşlar, faturaların geçen yıla oranla çok yüksek geldiğini söyledi. Vatandaşlar, “Yemeyeceğiz, ödeyeceğiz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Havaların soğumasıyla beraber birçok evde kombiler açıldı. Çok yüksek derecede yakmamalarına rağmen faturalarının yüksek gelmesinden dert yanan vatandaşlar, kışın gelecek faturaların şimdiden kendilerini tedirgin ettiğini belirtti. Yedikleri yemekten kısıp, bu kış yüksek doğal gaz faturası ödemek zorunda kalacaklarını anlatan vatandaşlar, yetkililere seslenerek, doğal gazda indirim talebinde de bulundu.
Mustan Şahan
“Doğal gazı açtık. Faturamız 180 lira geldi. Az geldi. Kışın nasıl gelecek bilmiyoruz. Biz büyük binada oturuyoruz. 30 daire var. Merkezi sistem. Bizim binamıza az geliyor. Rahatça ödeyeceğiz biz.”
Sema Yüreklier
“Doğal gazı açtık. Faturamız 850 lira geldi. Çok yüksek. Felaket. Kış gelmeden 850 lira verdik. Kışın ne yapacağız bilmem emekli maaşıyla. Yemeyeceğiz ödeyeceğiz. Emekli maaşından nasıl bütçe ayrılır?
Mehmet Yüreklier
“15 günlük fatura 850 lira geldi. Kışın aylık olarak 1500-2 bin lira arası gelir. Yapacağımız bir şey yok. Ödemek zorundayız. Devletin normal şartlarda doğal gaza indirim yapması lazım.”
Güniz Büyüksaraç
“Açtık kombiyi. 550 lira geldi. Yüksek geldi. Geçen sene bu zamanlarda 180 lira gibi rakamlar ödüyorduk. Herkes gibi biz de zorlanıyoruz. Her şey çok pahalı. Kullanmadığımız yerleri kapatıyoruz.”
İsmail Günyılmaz
“Kombiyi açtık. 12 günlük 327 lira fatura geldi. Geçen sene bunun yarısıydı. Tam ay faturada 1000 liraya razıyım. Yediğimden kısacağım çaresi yok. Kıymayı unuttuk. Peyniri zeytini de unutturdular.”
Cemre Naz Onay
“Açtık. 450-500 lira civarı gelmiş. Nasıl geçineceğiz bilmiyoruz. Biz dershaneye gidiyoruz. Bizim de ihtiyaçlarımız var ama faturalardan bize asla fırsat gelmiyor. Bundan biz de çok etkileniyoruz.” 
 
 
 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 22 Kasım 2022 21:30

Herkes ağlamış sigara alkol tüketirken boğazından kıscam demiyolar şimdi duygu sömürüsü ayıp

0 0 Cevap Yaz
esesli 22 Kasım 2022 08:45

binanızda yalıtım yoksa çok ödersiniz.birinci ve son katlarda mağlesef çok öder.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi