Eskişehir'de kızı eğitimi yarında bıraktı, çünkü...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de kızı eğitimi yarında bıraktı, çünkü...
A
a

Eskişehir'de koronavirüs önlemleri sebebiyle bir süredir lokantası kapalı olan ve paket servisle hizmet veren esnaf Ahmet Temel, para kazanamadıkları için eleman alamadıklarını, bu sebeple de kızının eğitimine ara verdiğini ve lokantada kendisine yardım ettiğini söyledi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir özel haberiCovid-19 sebebiyle bir süredir paket servis ve gel-al hizmeti veren lokanta ve kafe sahipleri, artık dayanacak güçlerinin kalmadığını kaydetti. 1 Mart’ta dükkânlarını açmak istediklerini belirten lokanta ve kafe esnafı, açılma umuduyla dükkânlarında hazırlıklarına başladı. 1 Mart’ta açılmazlarsa dükkânın anahtarını Vali’ye vereceğini söyleyen lokanta esnafı, kirasını ödeyemediklerini evini, arabasını satılığa çıkardığını da ifade etti.

BİR AN ÖNCE AÇILSIN
Çok zor günler geçirdiklerini söyleyen esnaf Ferdi Yapıcı, “1 Mart’ta açılmasını gerçekten çok istiyoruz. Esnaf olarak çok zor günler geçirdik bu şekilde. Gerçekten garson arkadaşlarımız, iş yeri sahiplerimiz çok sıkıntı yaşadı. Dört aydır dükkânımız kapalı. İnşallah bütün esnaflar için iyi bir açılış olur. Hazırlanıyoruz. Herkes açılacak diye bekliyor. Bir an önce açılmasını bekliyoruz” dedi.

KREDİ KARTLARI DOLDU
Ekonomik ve psikolojik olarak etkilendiklerini anlatan Mehmet Cesur, “Aylardır hatta korona başladı başlayalı en çok etkilenen lokanta sektörü. İnşallah 1 Mart’ta açılacak. Çok ümitliyiz, sevinçliyiz bu konuda. Yetkilere bu kararı aldıkları için teşekkür ederiz. İnşallah açılır da biz de bir nefes alırız. Aksi takdirde ekonomik olarak hatta psikolojik olarak çok daha fazla etkileneceğiz. Kira, elektrik, su hep borçlanarak ödedik. Kredi kartları doldu. Aldığımız kredileri ödeyemiyoruz. Dükkânlarımızın HES koduyla açılmasını istiyoruz” diye konuştu.

ANAHTARI VALİ’YE VERECEĞİM
1 Mart’ta açılmazsa dükanın anahtarını Vali’ye vereceğini söyleyen Murat Erken, “1 Mart’ta açılmasını istiyoruz dükkânlarımızın. Eğer açılmazsa dükkânın kilidini Vali Bey’in önüne vereceğim. Elemanların sigortalarını yatıramıyoruz, kirayı, elektriği ödeyemiyoruz. Çok mağduruz. 1 Mart’ta açılmazsa dükkânın anahtarını vereceğim. Buraya kadar geldi artık. Süreç çok kötü geçti. Elemanların paralarını zor veriyorum. Ayakta durmaya çalışıyorum ama çok zor. Arabamızı, evimizi satılığa çıkardık. Biz de HES Kodu ile dükkânlarımızı açalım” şeklinde konuştu.

KIZIM EĞİTİMİNE ARA VERDİ
Para kazanamadıkları için eleman alamadıklarını, kızının eğitimine ara verip kendisine restoranda yardım ettiğini söyleyen Ahmet Temel, “Süreç çok zor geçiyor. Kazanamıyoruz. Ne gelen var ne giden. En azından HES Koduyla girilse bazı yerlere. AVM’ler açık. Fakat lokantalar kapalı. Pakert servis bizi kurtarmadı. Elektriği karşılayamıyoruz. Ayın 19’unda elektrik ödeyecektim. 20’sinde ihbarname geldi hafta sonu. Eskişehir öğrenci yeri. Öğrenciler gelmediği sürece ekonomi düzelmez Eskişehir’de. Bu virüsü biz yaymıyoruz. Anahtarı vereceğim artık. Kızım benim üniversitede okuyor. Eşim, ben kızım çalışıyoruz burada. Kızım bana katkı sunmak için üniversite eğitimini yarıda bıraktı. Paketi, servisi hepsini kendimiz yapıyoruz. Bu süreçte eleman alamıyoruz çünkü. Kızım eğitimine ara verdi sırf bize yardımcı olabilmek için” ifadelerini kullandı.

BURASI EKMEK TEKNEMİZ
Ahmet Temel’in kızı Çağla Temel ise, “Ben online eğitime katılamıyorum. Çünkü dükkânda bulunmak zorundayım. Tezgâha birini alamıyoruz. Derse girsem iş aksayacak. Burası ekmek teknemiz olduğu için ben de erteliyorum. Alışveriş merkezleri açık ama bizim dükkânlarımız kapalı. Bu şekilde nereye kadar gidecek bilmiyorum” dedi.

BİZDEN Mİ HASTALIK BULAŞIYOR?
“Bizden mi hastalık bulaşıyor? Sesimizi duysunlar” diyen Nurgül Aydoğdu, “Çok zor ve yıpratıcı. Paket de olsa işlerimiz olmuyor. 1 Mart’ta açılmayı bekliyoruz. İnşallah cumhurbaşkanımız açar biz de rahat ederiz. Bahar Bey çok uğraşıyor. Çok zorlu bir sürecin içindeyiz. Bütün esnaf olarak herkes sıkıntıda. Artık bıçak kemiğe dayandı. Dayanacak gücümüz kalmadı. Bize geldi mi kapalı ama AVM’ler açık. Bizden mi hastalık bulaşıyor? Sesimizi duysunlar” diye konuştu.

ESNAF HAZIRLIKLARINA BAŞLADI
Esnafın hazırlıklara başladığını söyleyen Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen ise, “Tekrar personelini geri çağırdı. Hazırlıklarını yaptı. Biz artık bir an evvel açılmak istiyoruz. Çok yorulduk. Bu işin günah keçisi olmaktan artık çıkmak istiyoruz. Çünkü virüsün kaynağı biz değiliz. Aylardır zaten kapalıyız. Virüsün kaynağı eğer biz isek bu virüs neden düşmüyor? Vaka sayısı neden düşmüyor? Lokantalar kapalı. Düşmediğine göre bizle ilgili değil” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ KAYA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esnaf 24 Şubat 2021 23:34

İşiniz gerçekten zor ama açılsada asla eski işler olmıyacak

0 2 Cevap Yaz
serdar 24 Şubat 2021 10:51

online eğitimin nesine ara vermiş

0 3 Cevap Yaz
eskişehirli 24 Şubat 2021 10:34

Bu nasıl bir acıtasyon dur. Eğitim zaten uzaktan yapılıyor. Bu işi bir araştırın bu kızımız gerçekten neden eğitimine ara vermiş. Asıl konu Eskişehir tüm ekonomisini öğrenciye bağladığı için bunun sıkıntısını çekiyor. Şehrimizde hiç bir şey üretmediği için bu duruma düşüyoruz. Düşünün ekmeğimiz bile Kütahya dan geliyor.

0 2 Cevap Yaz
millet 24 Şubat 2021 10:26

vay arkadaş nasıl bir toplumuz yahu. Şöyle düşünüyorumda Atatürk şu zamanda bir kurtuluş savaşı yapsaydı bu milletin çoğu arkasını dönerdi. Yahu bir savaş halındeyiz. anlayın artık bu savaşta herkes zarar görecek ,bu işi bitirmek için tedbir şart. Geçen yıl bu sektöre izin verildi. Ne yaptılar ne sosyal mesafe ne maske hiç bir şeye uymadılar. Yarn açılsa yine aynı şey olacak.

0 2 Cevap Yaz
Eses 23 Şubat 2021 21:27

Açılınca zam yaparak zararı vatandaşa kitlersiniz. Berberler de açılır açılmaz zammı geçirmişti.

0 11 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi