Eskişehir'de kışlık kıyafetler cep yakıyor: Yüzde 300 zam!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de kışlık kıyafetler cep yakıyor: Yüzde 300 zam!
A
a

Artan fiyatlar nedeniyle vatandaşların eskisi gibi kışlık kıyafet alışverişi yapamadığını anlatan esnaf, mont, kaban gibi ürünlere yüzde 300 oranında zam geldiğini, bazı günler siftahsız günü kapattıklarını söyledi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Havaların soğumasıyla beraber vatandaşlar kışlık kıyafet, mont, kaban gibi ihtiyaçlarını almak için alışverişe çıkmaya başladı. Fiyatların geçen yıla oranla yüzde 300 oranında arttığını söyleyen esnaf, geçen yıl 800 lira olan bir mont fiyatının bu sene 2 bin liraya kadar çıktığını ifade etti. Alışveriş için Hamamyolu Caddesi’ne inen vatandaşlar ise, bütçelerinin kışlık kıyafet almaya yetmediğini, bu yıl eskileriyle idare etmeye çalışacaklarını belirtti. Vatandaşlar, artan fiyatlar karşısında elleri boş evlerine dönmek zorunda kaldı.

"SİFTAHSIZ GÜN KAPATIYORUZ"
İşlerinin geçen yıla oranla çok düşük olduğunu ve siftahsız gün kapattıklarını belirten esnaf Nurcan Yıldız, “Şu anda kadife bir pantolon 450 lira, kazak 350 lira, kaşe mont 1250 lira, yağmur geçirmez bir mont 950 lira. Bu sene her şey uçtu geçen seneye göre. Kadife pantolon geçen sene 300 liraydı, kazak 150 liraydı, kaşe montlar 700 liraydı. Yağmur geçirmez montu da 350 liraya veriyorduk. İşler durgun. Piyasa çok durgun. Siftahsız gün bile kapatıyoruz. Kredi kartıyla taksit olursa öyle alabiliyor. Geçen seneye göre işler çok durgun. Bu sene kışlık mont alamıyorlar. Çok uygun arıyor insanlar. Yılbaşından sonra zam gelecektir. Asgari ücrete zam gelmesi işlerimizi etkilemez. İnsanlar boğazını düşünüyor. Kıyafetlerini düşünemiyor. Varsa kıyafeti geçen senekini giyecek. Yenisini almak biraz zor” diye konuştu.

HER ŞEYE ZAM GELECEK"
Kışlık fiyatların yüzde 300 oranında zamlandığına dikkat çeken esnaf Kürşat Cor, “Pamuklu kışlık pantolon geçen sene 125 liraydı bu sene 350 lira. Yüzde 300 zam demek bu. Kaşmir paltonun geçen seneki satış fiyatı 800 lira, bu sene de 1800 lira. Kaşe mont geçen sene 750 liraydı, bu sene 1250 lira. Ceket fiyatları 500 lira civarıydı bu sene 3 bin liraya kadar çıktı. Kaban fiyatları 750 lira bandındaydı, bu sene 1500 liraya kadar çıktı. Fiyatlar geçen seneye göre yüzde 300 zamlandı. Bu asgari ücret zammından sonra yeniden zam gelecek. Biz büyük AVM’ler gibi satmıyoruz. Elimizden geldiğince çok düşük karlarla satıyoruz. Biz halkın esnafıyız. Kaliteli malı ucuz veriyoruz. Karımız düşük oluyor ama. Ocak ayında hepsine yüzde 20 zam gelir en az. Asgari ücret zammı alım gücünü yükseltmeyecek ama. Çünkü şimdi her şeye zam gelecek” şeklinde konuştu.

"BU BÖYLE GİTMEZ"
Kışlık kıyafet almaya bütçesinin yetmediğini anlatan İbrahim Şeremet, “Fiyatlar çok. Aşırı pahalılık var. 1500 liradan aşağı giyim yok. Montlar çok pahalı. Yüzde 100 artış var. Bütçenin yetmesi mümkün değil. Eskilerle yetiniyoruz. Bu böyle gitmez. Eskisini giyecek herkes. Milletin alım gücü düştü. Hükümet inşallah bunun çaresine bakar. Marketler de öyle. 65 yaşında insanım böyle bir artış görmedim” diye konuştu.

"5 YILDIR AYNI AYAKKABIYI GİYİYORUM"
Ayağındaki ayakkabıyı 5 yıldır giydiğini anlatan Ramazan Yolal, “Fiyatlar alınacak gibi değil. Eskileri giymeye devam ediyoruz. Çok sıkıntılı bir süreç. Torunuma bir mont aldım. 1250 lira. Kendimiz eskileri giyiyoruz. Ayağımdaki ayakkabıyı 5 yıldır giyiyorum. Montum da öyle. Asgari ücret daha dar gelirlinin eline geçmeden zamlar ufak ufak başladı. Şubata kadar nasıl olacak bu iş?” şeklinde konuştu. 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi