Eskişehir'de kışa dayanıklı bu fidanlar revaçta

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de kışa dayanıklı bu fidanlar revaçta
A
a

Eskişehir’de meyve fidanı ve çiçek fidesi satıcılığı yapan Erkan Çevik, kış aylarına dayanıklı bitkilerden ve korunmalarından bahsetti. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi’nden olan 52 yaşındaki fidancı Erkan Çevik, kış ayının gelmesiyle beraber dağ menekşesi, Frenk üzümü, kasımpatı, kardelen, nergis, kartopu ve çuha çiçeği fidanlarının revaçta olduklarını belirtti. Bu bitkilerin revaçta olmalarını ise soğuğa karşı dayanaklı olmalarına bağlayan Çevik, Frenk üzümünün eksi 45 dereceye kadar yaşayabildiğini söyledi. Kış mevsimi girilen bu dönemde fidanları soğuktan koruma konusunda tavsiyeler veren Çevik, “Fidanlarınızın etrafını naylon veya opak koruyucu olarak geçen ağaç örtüleriyle sararsanız don riskine yakalanmamış olursunuz” dedi. 
 
“AÇIK KÖKLÜ FİDANLARIN GELİŞİMİ DAHA SERİ"
 Fidanları açık köklü ya da tüplü (saksılı) fidan olarak iki ayıran Çevik, “Saksıda olan yüzde 100 yetişir. Fakat açık köklü fidanların tutmama ihtimali vardır. Tüplü fidanların ise tutma oranı daha yüksektir. Fakat açık köklü fidanların gelişimi daha seri olmaktadır” diyerek sözlerini tamamladı. 
      
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi