Eskişehir'de kira uyarısı! Ev sahibiniz bunu yaparsa...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de kira uyarısı! Ev sahibiniz bunu yaparsa...
A
a

Eskişehir'de son günlerde kira artışlarının yüksek olduğunu söyleyen Eskişehir Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, “Devletimizin açıkladığı kira artışı oranı yüzde 15. Fırsatçılık yapmak isteyen olmuş olabilir. Haksız kazanç olacağından dolayı vatandaşlar yüksek artışlara müsaade etmesinler” dedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de pandemi ile birlikte satılık ve kiralık ev fiyatlarında ciddi bir artış oldu. Geçtiğimiz günlerde Anadolu Üniversitesi’nin hibrit eğitime geçeceği kararını açıklamasının ardından, öğrenciler ve veliler, emlakçılara ulaşmaya başladı. İşlerinde bir hareketlilik olduğunu belirten Gazi Çelik, “arkadaşlarımız internet yoluyla ya da telefonla bizlere ulaşıyorlar. Okulların açılacak olması esnafımız açısından iyi olacak diye düşünüyorum. Ben her zaman kiralık evlerde bir sorun olmadığını söylüyordum. Ama bu yıl gördüğüm kadarıyla şehrimizde de kiralık evlerde bir sorun yaşayacakmışız gibi görüyorum. Meslektaşlarımız da kiralık evlerin olmadığını söylüyor. Bunda pandeminin etkisi var. pandemide ev üretimi olmadı. Geçen sene öğrencilerin kaldığı evler boş kaldı. Dışardan gelen Suriyeliler, İranlılar, Afganistanlıların evleri tuttuğunu gördük” diye konuştu.

KİRALAR ÇOK YÜKSELDİ
“Evin olmaması ile birlikte ev fiyatlarının da arttığını görüyoruz” diyen Çelik, “1500 lira ile yaklaşık 3 bin 500 lira arası şehrimizde yeni evlerin kiralandığını görüyoruz şu anda. Öğrencilerin kalacakları evler 1000 liradan başlayıp, 2 bin 500 liraya kadar evlerin olduğunu görüyoruz. Fiyatlarda yükselişin olduğunu görüyoruz. Ama biz öğrenci arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışacağız. Üniversiteye gelen öğrenciler yüksek fiyatlarla karşılaşacak diyebiliriz. Arz ve talep dengesi bozuldu” şeklinde konuştu.

DEVLET YÜZDE 15 AÇIKLADI
Ev kiralarına yüksek oranda zam yapan ev sahiplerine karşı uyarıda da bulunan Çelik, “Devletimizin açıkladığı kira artışı oranı yüzde 15 civarı TEFE ve TÜFE’ye göre. Ama fırsatçılık yapmak isteyen olmuş olabilir. Haksız kazanç olacağından dolayı vatandaşlar çok dikkat etsinler ve yüksek artışlara müsaade etmesinler” ifadelerini kullandı.

 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kaan 24 Ağustos 2021 20:09

Lokasyon ve lasman iyi beyler.

0 0 Cevap Yaz
ercan 24 Ağustos 2021 19:11

on tane boş evim olsa birini bunlara vermem

0 0 Cevap Yaz
Mustafa ali 24 Ağustos 2021 17:52

Kiralara sesin çıkıyor ama komisyon rakamlarına ses etmiyon trilyonluk dairede 16 17 bin lira komisyon alıyorsunuz helal mi harammi

0 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi